Visio Het Loo Erf 29

Maandag 3 augustus 2015

Vanochtend begonnen met Braille; Een lekker begin met een verhaal van een vierjarig meisje over een naaktslak in haar chocolademelk. Daarna een gesprek met de psycholoog; “Waar zullen we het vandaag over hebben?” Eigenlijk weet ik het niet. Het begint er op te lijken dat ik het wel aardig op de rails heb en we hebben het toen maar gehad over de definitie van vriendschap.

Na de lunchpauze twee leerzame uren gehad bij VP Training; Uitleg gekregen over ‘Magic’, de vergrotingssoftware die voor mij is aangevraagd, maar waar ik nog niet mee heb gewerkt. Bij Creatieve Vaardigheid heb ik ‘Für Elyse’ afgerond en met de trainer doorgenomen wat het volgende stuk wordt dat ik ga leren. Het wordt ‘Sandy Beach’ van Herman Beeftink.

https://www.youtube.com/watch?v=wfMJlBVGZ-M

Vanavond stond Captains Diner op het menu. Met enige tegenzin heb ik wat van de Kapucijners met gehakt gegeten. De chocoladevla was de beloning voor het leegeten van m’n bord. Ben met Simone en twee anderen nog wel even een lekker ijsje gaan halen.

Het was heerlijk weer, overdag voor het lekkere iets te warm, maar ’s avonds was de temperatuur prima om lekker lang buiten te zitten.

Dinsdag 4 augustus 2015

Om 8.30 uur Groeps Dynamische Revalidatie; Belastbaarheid kwam weer aan de orde. De opdracht was aanpakken van spullen. Het viel me op dat de anderen alle spullen bleven vasthouden. Er was niet gezegd dat je de spullen moest vasthouden dus ik legde elke keer wat op de grond zodat ik meer kon aanpakken. Later moesten we naar de muur lopen, deze stond voor de figuurlijke muur, een burn out. De bedoeling was dat je met je ogen dicht er naar toe liep, maar op tijd stopte en er niet tegen aan liep. Hierna een uur Braille; Op de leesregel een stukje gelezen.

IMG_0086.JPGOm 11.30 uur Creatieve Vaardigheid; De mozaïek van Moyoni zelf is af, nu de achtergrond nog. Na de lunch kon ik weer verder met het mozaïek, voor de achtergrond gebruik wat grotere stukken tegel, dat schiet lekker op. Mijn vrije uur heb ik besteed bij VP; Vind het fijn om te oefenen met de leesregel. Ik kon lekker doorwerken, want het uur daarop stond VP Training op mijn rooster.

In verband met hardloop plannen heb ik voorzichtig gegeten en afgezien van eten bij de shoarmatent. Op het menu stond andijviestamppot, het smaakte best goed. Het sukadelapje heb ik beleefd afgeslagen. Om 18.30 uur ben ik eerst met Simone een uurtje ‘showdown’ gaan spelen. Daarna ben ik een kilometer of 7 gaan hardlopen. Zou in eerste instantie samen met Sander gaan lopen, maar die voelde zich niet lekker. Heb toen maar een veilige route gekozen; Naar ‘Julianatoren’ en dezelfde weg weer terug. Even lekker gedoucht en daarna naar beneden voor een lekker biertje.

Woensdag 5 augustus 2015

Mijn dag begon met een rustig uur Braille. Daarna had ik een afspraak om mijn oogdruk te laten meten. Super geregeld! De oogarts had tenslotte geadviseerd dit regelmatig te laten doen. De oogdruk was 15, dit schijnt voor mij goed te zijn. Bij Ergotherapie kwam de belastbaarheid ook weer aan bod. We hebben dag planning besproken en dat ik niet langer dan 50 minuten per keer aan een belastende bezigheid mag besteden. Helaas geldt dat ook voor t.v. kijken.

Tijdens de lunchpauze arriveerde Christine, een vriendin van de atletiekvereniging. Zij is bij de trainingen van deze middag aanwezig geweest. Bij VP Training zijn we verder gegaan met het instellen van de voorkeuren in ‘Magic’. Het uur daarna bij Braille weer een stuk voorgelezen van het verhaal van het 4-jarige meisje dat op vakantie was op een natuurcamping. Ditmaal had ze een onaangename ontmoeting met een wesp. Het laatste uur was pianoles; Heb ‘Für Elyse’ nog even gespeeld en ben begonnen aan het nummer ‘Sandy Beach’. Heerlijk nummer!

Om 17.00 uur zijn Christine en ik even naar de camping in Voorthuizen gegaan om Freddie, de hond uit te laten en eten te geven. Na een biertje op de zeer comfortabele tuinstoelen gingen we weer richting Het Loo Erf.

IMG_0090.JPGBij terugkomst ontmoette we in de hal Simone die gezellig met ons mee ging eten bij ‘Crummz’. Voor Simone de laatste keer dat ze hier zou eten, zij kreeg daarom een extra portie van haar favoriete spareribs zonder bot. Het was heel gezellig en smakelijk.

We hebben Christine laten zien wat ‘shouwdown’ is en zijn daarna nog even buiten gaan zitten met wat te drinken. Rond 22.00 uur ging Christine weg. Simone en ik hebben het ook niet laat gemaakt.

Donderdag 6 augustus 2015

Het was al weer een week of twee geleden dat ik me voor het laatst heb bezig gehouden met ‘Word Module 4’, ik ben toen gefrustreerd bleven steken bij de opdrachten waarin ik tabellen moest opmaken. Deze ochtend moest het er maar weer eens van komen; Het navigeren naar de opmaak voor tabellen in het virtuele lint moest gewoon kunnen. Onze invalkracht en oud werkneemster van ‘Freedom Scientific’ (leverancier van o.a. JAWS, Magic en de Focus leesregel) ging het eens met me uitzoeken. En wat denk je?! Het lag niet aan mijn onkunde of gebrek aan kennis van ‘Word’ en/of ‘JAWS’, het is een ‘bug’ in de software!

IMG_0102.JPGBij Bewegingsagogie kreeg ik wel heel spannende opdracht; Ik moest met behulp van de navigatie app ‘ViaOpta’ mijn weg zien te vinden naar de Soerenseweg 22 in Apeldoorn. Bij terugkomst op Het Loo Erf moest ik dan zeggen bij wat ik ben uitgekomen. Ik vond het ontzettend spannend, maar ben met goede moed op pad gegaan. Na ruim een half uur lopen vond ik op dit adres ‘theFREEFROMshop’, een winkel voor o.a. gluten- en lactosevrije producten. Bij terugkomst was ik doorweekt, het was tenslotte een graad of 30. Maar ik was ook heel trots. Mijn volgende spannende mobiliteitsdoel zou later deze dag zijn. Een bus- en treinreis van ca. 3 uur naar het noorden des lands.

IMG_0106.JPGNa de lunch had ik mijn eerste judoles. De andere deelnemers waren op vakantie of al naar huis, dus een privéles voor mij. Heb kennisgemaakt met de beginselen van judo, hetgeen ‘de zachte weg’ betekent.

Douchen, koffer pakken en lekker aanschuiven bij het avondeten. We aten kip Sevilla en paella rijst. We kregen als toetje heerlijke meloen. Ik was nerveus voor mijn reis, maar kon gelukkig wel genieten van het eten. Sjaak was zo lief om me om 19.05 uur op de bus naar station Apeldoorn te zetten.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *