Visio Het Loo Erf 19

Dinsdag 26 mei 2015

De dag om 10.30 uur begonnen met Braille en daarna een uur Trajectbegeleiding. Na de lunchpauze kwam Videologie te vervallen. Ik ben een uurtje gaan wandelen met Jacques. Van 15.00 tot 17.00 uur Computertraining.

Lekker gegeten; Kipworstje, gekookte aardappelen en andijvie. Als toetje Boeren bitterkoekjes vla.

20150526_203639.jpgOm 19.00 uur met vijf anderen op de tandem een prachtige route door de IJsselvallei gefietst. Bij vliegveld Teuge een vliegtuig gezien dat omgebouwd is tot hotel. Rond 20.30 uur hadden we 25 km. in de benen. Het was heerlijk! Natuurlijk tussendoor even flink doorgetrapt. Mijn voorfietser was qua fietsen wel wat gewend, zo’n 2.000 km. per jaar op de racefiets.

De rest van de avond aan de stamtafel gezellig zitten kletsen.

Woensdag 27 mei 2015

Het eerste uur Braille ging best aardig, was nog wat slaperig, maar heb toch het einde van hoofdstuk 1 van ‘Schot in de Roos’ gehaald. Bij Videologie hebben we de resultaten van het ‘Lichtlab’ doorgenomen en zijn we begonnen met het opstellen van een document waarin ik in mijn eigen woorden moet uitleggen wat er met mijn ogen aan de hand is.

Gegevens uit het verlichtingsonderzoek:
De range van acceptabele verlichtingssterktes loopt van 1,5 tot 15 lux.
Extra warm wit licht is het prettigst.
Verlichting van uplighters is het meest comfortabel.
Verlichting van TL-lampen het meest functioneel. Dit geeft betere contouren en een helderder beeld.

Als je dan bedenkt dat een woonkamer met sfeerlicht al 30 lux is, een gang of hal 100 lux, kantoorruimte 500 lux en een met maximaal kunstlicht verlicht kantoor 3000 lux is voor mij één ding duidelijk, die zonnebril gaat niet meer af. Ik sta er van versteld hoeveel licht er overal is en vraag me af of het echt nodig is om goed te kunnen zien en functioneren. Het zal best wel, er zullen vast onderzoeken naar geweest zijn.

Buiten is het zelfs bij bewolking al 4000 lux en met de zon natuurlijk veel meer (tot 100.000 lux), Daar heb ik minder last van. Komt omdat het dan egaal verlicht is, geen aparte lichtbronnen. Schaduw- en licht overgangen zijn dan weer wel heel hinderlijk.

Bij Ergotherapie hebben we doorgenomen wat we tijdens mijn open dag gaan doen. Daarna hebben we het gehad over het gebruik van een pinautomaat. Daar gaan we volgende week mee oefenen.

Om 11.30 uur Koor; Ik had er helemaal geen zin in, was moe en had ook niet geoefend op de stof die we hadden gekregen. Ik heb aangegeven dat ik het niet zo naar m’n zin had, het is bij nader inzien echt niets voor mij. De trainer vroeg zich al af wanneer ik er over zou beginnen en had er begrip voor. Ik ben dus gestopt met koor en kon dit uur even lekker tot me zelf komen.

Na de lunch bij Computertraining lekker gewerkt. Ben aangekomen bij de eindopdrachten en ben wat lesstof aan het herhalen. Braille lezen ging vanmiddag heel vlot. De trainer bood aan een stuk voor te lezen en ik besloot mee te lezen. Uiteindelijk heb ik 90% van de tekst zelf voorgelezen. Het ging heel goed en vlot omdat ik nu niet bang was fouten te maken. Wat een beetje ontspanning en zelfvertrouwen al niet kan doen. Ik heb daarna nog een briefje getypt voor een mede revalidant. Bij Creatieve Vaardigheid de laatste zwarte stukjes van Moyoni geplakt en begonnen met de grijze delen. Dat wordt nog een hele puzzel. Het non visueel werken schoot er een beetje bij in. De trainer besloot toen maar te helpen, want het werd te vermoeiend.

De maaltijd bestond uit Chimcurry van rundvlees, sambalboontjes en romige rijst. Chocolademousse als toetje. Het smaakte allemaal weer goed. Om het eten te laten zakken is een avondwandeling heel prettig. Met Erik een flinke wandeling gemaakt, onderweg gestopt voor een ijsje. Later op de avond nog even gezellig op de bank gezeten met Simone en Erik. Simone en ik hebben allebei lekker zitten chagrijnen en daar genoten we van. De andere aanwezigen wat minder.

Donderdag 28 mei 2015

Bij Computertraining de eindopdrachten afgemaakt en Word Module 2 afgerond. Ben benieuwd wat ik volgende week ga doen. Ik ben nog maar één week op deze afdeling. Ga in week 24 naar ‘Praktijk en Verdieping’. Goede timing, kan ik daar mooi het komende clubblad van C.A.V. Energie in elkaar zetten…

De training Bewegingsagogie vond ik super!. Geoefend met de ‘Dogsim’, een ijzeren constructie dat, bediend door de trainer, de bewegingen en het gedrag van een hond kan nabootsen. Het ging echt heel goed. Ik liep volgens Liza nog meer ontspannen dan met een taststok. Er zijn wel veel commando’s waarin ik erg moet hebben, maar dat leer ik vanzelf. Fijne ervaring. Morgen mag ik nog een keer lopen met een ‘Dogsim’ dan komt een trainer van KNGF Geleidehonden op bezoek om te bepalen of ik in aanmerking kom voor een geleidehond. Spannend!

Rond de lunch Jeroen nog even gesproken. De voorzitter van Running Blind Rotterdam is de groep van de sportmassage opleiding komen versterken. Sportieve types die toekomstige sportmasseurs!

Ik ben deze week moe begonnen, maar heb gelukkig wat positieve energie opgedaan de afgelopen dagen. We hebben afscheid genomen van twee leden van ‘Team Verblijf’. Ook waren twee jonge dames deze week voor het laatst. Beiden gaan studeren en met wat ze hier geleerd hebben verwacht ik dat ze een mooie toekomst tegemoet mogen zien.

Ik ben nu precies op de helft van mijn revalidatie, nog 19 weken te gaan. Heb al heel veel geleerd en mag nog de komende tijd nog heel veel gaan leren. Ben enorm dankbaar voor deze kans en grijp ‘m met beide handen!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *