Bezoek KNGF Geleidehonden

Vandaag mocht ik om 9.30 uur een trainer van KNGF Geleidehonden thuis ontvangen. Een trainer die al veertig jaar werkzaam is bij het KNGF en volgens mij wel de meest ervaren hondentrainer van Nederland genoemd mag worden. Ik was best nerveus, want hij staat bekend als een strenge trainer met hoge eisen. Hij kwam om te bepalen of ik in aanmerking kom voor een geleidehond.

We hebben een prettig gesprek gehad waarin hij veel vragen had over de meest uiteenlopende dingen die met een hond te maken hebben. “Hoe denk je over de verzorging van een hond”. “Vanzelfsprekend” was mijn antwoord en dat was volgens mij precies wat hij wilde horen. De trainer had de indruk dat ik consequent ben, graag leer en blijf leren samen met een hond.

We hebben het even gehad over Laslo, de geleidehond waarmee ik op 4 maart tijdens een informatie avond op Het Loo Erf heb mogen lopen. Deze hond is toevallig gisteren door hem aan een eindkeuring onderworpen en goedgekeurd om aan het werk te gaan.

IMG-20150529-WA0000.jpgRond 11.30 uur zijn we een eind gaan wandelen zodat hij kon zien hoe ik met stok loop en later met de ‘Dogsim’. Beiden ging heel goed en hij adviseerde me er vaker op uit te trekken. We zijn op zoek gegaan naar een geschikte losloop plek, maar die troffen we niet op het stationsdak. Gelukkig weet ik dat er wel een door KNGF goedgekeurde plek in de buurt is, moet alleen even navraag doen waar deze precies is.

Na ruim een uur waren we weer terug en hebben we het gesprek afgerond. Hij adviseerde me met de regiotrainer van Visio nog enkele malen te trainen met een ‘Dogsim’ Ik volg op zich wel goed, zeker als er obstakels zijn. Maar ik volg minder goed als ik denk dat deze er niet zijn. Punt van aandacht, ook bij de mobiliteitstrainingen bij Het Loo Erf. Hij zag geen redenen om een negatief advies uit te brengen. Over een week of 2 krijg ik schriftelijk bericht. Het was een prettig en gezellig gesprek. “En we hebben het nog niet eens over onze vakanties gehad” zei hij bij zijn vertrek.

Ik heb er een goed gevoel over, een heel goed gevoel.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *