Visio Het Loo Erf 10

Maandag 16 maart 2015

Wat een weekend! Ben fit en gemotiveerd.

Iets na 10.00 uur was ik bij Het Loo Erf, mooi nog even tijd om de koffer naar de kamer te brengen en een bakkie te doen. Helemaal klaar voor een uurtje Braille. Gevolgd door een uur Computertraining en alweer pauze. Na het eten gezellig buiten gezeten.

Na nog een uur Computertraining en een uur Creatieve Vaardigheid, ben eindelijk echt bezig met m’n nieuwe project. Bij Ergotherapie stond dit keer het non visueel brood smeren op het programma. Heb een boterham met jam en pindakaas gesmeerd zonder te knoeien! Smaakte ook nog lekker.

Het avondeten smaakte best; Tagliatelle, courgettemix en visschnitzel. Als toetje Schwarzwälder kirschvla. Daarna met Lieke een wandelingetje gemaakt. Om 21.00 uur hadden we bij Gerard afgesproken voor een gezellige wijnavond.

Dinsdag 17 maart 2015

Nog steeds veroordeeld tot de lift; Het gebeurt me nog al eens dat ik in plaats van op ‘0’ op ‘1’ druk, zo ook vanochtend weer een tussenstop op de eerste verdieping. Even de deur open en geroepen: “All aboard!”. De liftgangers konden het wel waarderen, vraag me af hoe ze het op ‘1’ vonden…

Na het ontbijt een uur pianoles gehad. Dit vind ik toch echt wel het leukste. De trainer heeft me nog wel gevraagd deel te nemen aan het koor, ik twijfel nog. Bij handvaardigheid weer lekker verder gegaan met mijn Moyoni project. Ik realiseer me nu wel dat ik iets heel moeilijks heb gekozen, gaat lang duren. Heb nog 7 maanden… Braille ging heel goed, lezen is echt leuk! Daarna een gesprek met de Trajectbegeleider gehad. Er is weer een evaluatiegesprek geweest met de trainers. Men vindt me gedreven. En er is vastgesteld dat ik een stuk rustiger ben. Ik lig in ieder geval op schema.

20150317_133557 Shoedie.jpgNa het middageten lekker in het zonnetje op een bankje zitten lezen. Shoedi kwam naast me zitten en speelde wat gitaar. Heerlijk ontspannen. Bij Videologie kreeg ik uitleg over de werking van het oog. Ik wist nog best veel van de biologieles, maar het was zeker interessant. We hebben het gehad over de gevolgen van het langdurig dragen van een zonnebril, ik wil geen molletje worden, maar vind een bril wel heel erg prettig. In mijn vrije uurtjes, die eigenlijk voor hardlopen bestemd zijn, heb ik weer heerlijk op dat bankje zitten lezen. Wat heerlijk dat we de zomer tegemoet gaan.

Rond 17.30 uur gingen we met een groepje naar Charly, een cafetaria in de buurt. Op het menu stond nl. erwtensoep en de vorige keer is me dat niet goed bevallen. We hebben heerlijk zitten snacken!

Beneden was vanaf 19.30 uur een sopraan aan het zingen, bij de eerste klanken, sprong de helft van de stamtafelgezetenen overeind; De één moest bellen, de ander ging sporten… Ik ging naar m’n kamer. Dit concert was duidelijk niet ieders ‘cup of tea’. Om 21.00 uur ging de bar open en stroomden de mensen weer binnen. Het was weer heel gezellig.

Woensdag 18 maart 2015

Na een uur Computertraining een uur Videologie; De ‘Zientrainer’ had e.e.a. uitgezocht en wist me heel veel te vertellen over wat er aan m’n ogen mankeert. Een uur vol aha- momenten, maar ook verdriet. Het blijkt dat ik door mijn ‘Oculair  Albinisme’ (gebrek aan pigment) zeer gevoelig ben voor licht. Naast de pupil laat ook de iris, door gebrek aan pigment, veel licht door, daar ik ook bij het netvlies nauwelijks pigment heb weerkaatst het licht ook nog eens in het oog. Een zonne- of filterbril had eigenlijk altijd al een goed idee geweest. Waarom wist ik dat niet?! Geen enkele oogarts heeft me hier duidelijk op gewezen. Daar ben ik echt verdrietig om, wellicht dat ik door de bescherming van een bril minder slijtage aan m’n ogen had gehad. Feit is dus wel dat ik nu zeker een filterbril ga dragen.

Om 10.30 uur had ik met Tjarda, de voorlichter van Het Loo Erf afgesproken. We hebben een begin gemaakt met de ‘Elevator Pitch’, een kort voorlichtingsfilmpje. Ik vond het zo spannend dat ik er voor m’n gevoel niet veel van bakte, volgende week moet het goed gaan.

Even weer ontspannen tijdens een uur Braille. Ik had in m’n vrije tijd al aardig wat gelezen, ook tijdens de les weer een stuk verder gekomen. Na de lunch weer een uur Computertrainingen en bij Braille nog een stukje gelezen en daarna getypt. Ook dit gaat nu heel goed. Er is een uur muziek komen te vervallen, gelukkig kon ik weer terecht voor een uur pianospelen. Heerlijk!

20150318_175632.jpgArjen is klaar met zijn revalidatie bij Het Loo Erf. Als verrassing hebben we hem getrakteerd op een afscheidsdiner. Hij wist echt van niets, zo leuk om iemand zo verrast te zien. We gingen met z’n achten naar een Irish Pub, Finnegan’s. We hebben met dit groepje een bijzonder gezellige avond gehad. Naast het heerlijke eten gingen er diverse onderwerpen over tafel. Zo ook de stoelgang ervaringen van de Loo Erfgangers. Het niveau bleef hoog, we hebben het een keer niet over seks gehad… In een Irish Pub mag een goed biertje niet ontbreken, Kilkenny en Guinness complimenteerden mijn avond.

20150318_215146.jpgIets na 22.00 uur gingen we met de bus terug. Grappig hoe een paar slechtzienden met hun stok de vertrektijden stonden aan te wijzen. Met hun koker in de juiste richting konden ze de rest precies vertellen wanneer de bus ging vertrekken. In de bus zat iedereen gespannen te luisteren naar het omroepsysteem: ‘halte Lippe Biesterfeld’, “Er is gedrukt!” galmde het door de bus. Heerlijk om zoveel lol te hebben met elkaar!

Na zo’n gezellige, fijne avond is het dan weer vreemd om beneden bij de anderen aan te schuiven. De sfeer was zo anders. Lekker naar bed.

Donderdag 19 maart 2015

Tijdens de twee uur Computertraining zoekopdrachtjes gedaan; Zoek uit wanneer de trein gaat, vind een postcode enz. Bij postcode zoeken had ik mijn eigen plaatsnaam en straat opgegeven. Achteraf gezien niet in het juiste invoerveld, maar bij een zoekmachine. Tot mijn schrik hoorde ik: “Brandweer met spoed naar….” Mijn adres!!! Behoorlijk in paniek probeerde ik erachter te komen wat er aan de hand was. Gelukkig kwam mijn trainer even polshoogte nemen en hij wist me vrij snel gerust te stellen. Het ging om een oude melding, niet op mijn adres, maar in mijn blok. Pfff… het duurde nog best even voordat ik weer rustig aan het werk kon.

20150319_134005 nieuwe stok.jpgBij bewegingsagogie begonnen met een nieuwe trainer, Liza. Ze heeft me laten zien hoe een dogsim werkt. Dit is een simulator om het lopen met een geleidehond te oefenen. Ook kreeg ik van haar een andere stok om te proberen. We zijn een stuk gaan wandelen en hebben wat oversteekoefeningen gedaan. Daarna kreeg ik de opdracht de drogisterij te vinden. Ik durfde het zowaar aan een voorbijganger te vragen, maar die was niet bekend in de buurt, heb ik weer! Hij was wel zo vriendelijk het bij de slagerij te vragen voor me. Uiteindelijk heb ik de drogist gevonden. Vond het wel spannend. Raar eigenlijk, oversteken, de weg vragen, een winkel vinden, dat doe ik toch al jaren?

Ik ben wel blij met deze stok, deze is als een racefiets onder de stokken, lekker licht. De stok die tot nu had is meer als een mountainbike, iets zwaarder, goede wegligging. De komende weken wil ik een besluit nemen welke stok ik wil gaan aanvragen, dus ga ze met elkaar vergelijken in gebruik.

Het was weer een fijne week op Het Loo Erf. Veel geleerd en veel plezier gehad. Eenmaal in de taxi verlangde ik toch ook weer naar huis, zeker naar Moyoni.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Visio Het Loo Erf 10

  1. Wat herkenbaar wat je schrijft over de woensdagavond en de terugkeer op het loo erf. Hele andere sfeer. Beetje domper na een geweldige avond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *