Open dag Egon Zehnder

KNGF Geleidehonden verzorgde donderdag 17 oktober een open dag voor haar nieuwe sponsor Egon Zehnder, dit bedrijf matcht hoog kader personeel met bedrijven, zoals wij de juiste geleidehonden matchen met een baas. De ca. 50 gasten hadden een personeelsdag zonder het programma te weten. Het bezoek aan KNGF Geleidehonden was een aangename verrassing.

Bij aankomst om 12.00 uur was er een heerlijke lunch met uitleg over het werk van KNGF Geleidehonden. Egon Zehnder overhandigde een cheque t.w.v. € 5.000,-. Hiermee sponsort het bedrijft het eerste opleidingsjaar van een toekomstige geleidehond.

Iets na 12.30 uur begon het programma dat bestond uit 4 onderdelen van 25 minuten; demonstratie op het demoterrein, kennel bezoek, dogsim experience cliëntentuin en ervaringsverhaal ambassadeur in de cliëntenwoonkamer. De gasten waren ingedeeld in 4 groepen met als groepsnaam een ras dat wij gebruiken; Goldens, Labrador, Duitse Herder en Cocker Spaniels (medische detectiehonden). Iedere groep bestond uit 12 of 13 personen.

De groep Duitse Herder mocht ik als eerste ontvangen in de cliëntenwoonkamer. Best een krappe ruimte voor ca. 15 personen, maar dat zorgde wel voor een knusse sfeer. Mijn ervaringsverhaal ging voornamelijk over de instructie week die ik samen met Loyd bij KNGF Geleidehonden heb gekregen. Een intensieve, maar mooie week waarin je leert werken met je geleidehond en deze meteen wat beter leert kennen.

Vanuit de vier groepen kwamen diverse vragen, de meest voorkomende was hoe het leven voor Loyd was en wat er veranderde toen hij in mijn leven kwam. Nou daar raak ik niet over uitgepraat. Een geleidehond voegt zoveel toe! Bewegingsvrijheid, Zelfvertrouwen, een veilig gevoel op straat, maar voor mij vooral de onvoorwaardelijke vriendschap en trouw die het hiervoorgenoemde nog zoveel fijner maakt.

Rond 14.45 uur werd de middag afgesloten met een drankje.

Fantastisch om aan deze dag te mogen meewerken voor onze nieuwe sponsor!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *