Bierproeverij

Op vrijdag 18 oktober was vanaf 20.00 uur in de kantine van C.A.V. Energie de 3de Bierproeverij. Het bierteam Pedro en George hadden ook dit jaar weer 6 mooie bieren geselecteerd. 26 liefhebbers schoven deze avond aan.

De bieren werden in, bij Royal Leerdam speciaal vervaardigde, proefglazen geschonken.. Over ieder bier kregen we uitleg over de oorsprong en de brouwerij. Om de smaak te neutraliseren was iedere tafel voorzien van water en toastjes. Aan lekkere hapjes ontbrak het ons ook niet, heerlijke blokjes kaas en borrelhapjes gingen rond.

Bij ieder bier hoorde een vragenlijst met 5 multiple choice vragen over het bier of de brouwerij. In de voorgaande jaren werd gevraagd je naam boven ieder formulier te zetten, nu had iedere deelnemer een nummer. Waarschijnlijk omdat de namen gaande de avond steeds meer onleesbaar werden.

Het eerste bier waarmee we kennis maakten was een witbier van 5%. ‘Poker Face’ van Brouwerij Het Nest uit Oud Turnhout, België. Een lekker fris bier. Het 2de was pittig bier van 8%, een samenwerking van Gulpener Brouwerij uit Gulpen en Uiltje Brewing Company uit Haarlem. De ‘Spicey Roger’ is een dubbele IPA met rode peper. Het 3de bier dat we konden proeven was Dubbel Bruin van 8% uit het Belgische d’Achouffe. De ‘Mc Chouffe’ wordt een allemans vriend genoemd, omdat bijna iedereen hem wel lekker vindt. Inderdaad een lekker bier. Bier nummer 4, ook uit België, was een amberkleurige Tripple van 8,1%. ‘Belgoo Arbo’, gebrouwen in Sint Pieters Leeuwen door Brouwerij Belgoo. Een Dubbel van 8,5% was het 5de bier.’Keizer Karel Robijn Rood wordt gebrouwen in Boortmeerbeek in België door Brouwerij Haacht. Het 6de biertje was een onverwacht tussendoortje. Bert en Gretha kregen van Brouwerij DAPS Speciaalbier uit Heinenoord 13 flesjes bier mee om te proeven. ‘De Dappere’, een donker speciaal bier van 7,5%. ‘Texels Stormbock’, al 2 x verkozen tot beste bockbier van Nederland was ons 7de en laatste bier om te proeven. Zoals doet vermoeden komt dit bockbier van 10,5% van Texel, gebrouwen door Texelse Brouwerij uit Oudeschild.

Rond 23.00 uur werden de winnaars van de quiz bekend gemaakt; Nummer 5, 27 en 4 vielen deze avond in de prijzen. De proefglaasjes werden ingeleverd en de diverse bierglazen die de club rijk is verschenen op tafel, tja als je eenmaal de smaak te pakken hebt.

Het was weer een zeer geslaagde avond!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in C.A.V. Energie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *