Lezing Probusclub Het Westland

Vandaag waren Loyd en ik te gast bij de Probusclub Het Wesland in de Anjerkerk te Naaldwijk. De Probusclub bestaat uit een 40-tal gepensioneerde heren van diverse pluimage die elkaar iedere 14 dagen ontmoeten voor interessante lezingen of activiteiten.

Rond 11.10 uur arriveerden Loyd en ik op sration Schiedam Centrum. ik had met contactpersoon de heer Nico van den Berg bij het busstation afgesproken. Na enige tijd ronddolen, op dit voor mij onbekende station, kwam hij me gelukkig tegemoet lopen

Bij aankomst in de Anjerkerk werd ik hartelijk ontvangen door diverse mensen, waaronder voorzitter, de heer Arie van Spronsen. Er heerste meteen een gezellige sfeer.

Voorafgaand aan de lezing was er een lunch die werd geopend door de voorzitter. Deze was pas in Oostenrijk op vakantie geweest en in die 2 weken openbaarde zich de oplossing voor het stikstofprobleem. Helaas heeft hij de heer Remkes nog niet kunnen bereiken. Een geweldig verhaal, gevolgd door een lekkere lunch en een wit wijntje.

Rond 13.30 verhuisden de 36 aanwezigen van de eetzaal naar de ruimte waar ik de lezing mocht geven. In ongeveer een uur heb ik verteld over het werk van KNGF Geleidehonden, de pups, de training en omgang met een geleidehond. Tussendoor en na afloop heb ik veel vragen kunnen beantwoorden. Ook zeer leuke en interessante gesprekken gehad.

De middag werd afgesloten met een drankje en gelegenheid een beetje na te praten. De hartelijke ontvangst, de ontspannen sfeer en de interesse van de heren maakten het tot een zeer aangename middag.

De heer van den Berg bracht me rond 15.30 uur weer naar station Schiedam centrum, met een half uurtje waren Loyd en ik weer op station Barendrecht. Op het spoordak heeft Loyd nog een half uur los gelopen. Ondanks de redelijke inspanning die hij vandaag heeft geleverd, had hij nog voldoende energie even lekker te rennen.

Bij thuiskomst van KNGF Geleidehonden het verlossende bericht dat Loyd niet geopereerd hoeft te worden aan de hernia in zijn onderrug. Dankzij pijnstilling en fysiotherapie heeft hij bijna geen klachten.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden, Vrijwilligerswerk met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *