Lezing PCOB Albrandswaard

Dinsdag 5 februari waren Loyd en ik namens KNGF Geleidehonden aanwezig in de Maranathakerk te Rhoon. Ik mocht daar een lezing verzorgen voor de PCOB (Protestant Christelijke Ouderen Bond) afdeling Albrandswaard.

Rond 13.30 uur werden we hartelijk ontvangen door de heer Piet van Verseveld en de al aanwezige PCOB-leden. Met een lekker bakkie koffie kon ik me op m’n gemak voorbereiden. De PowerPoint presentatie stond klaar,  de ruim 60 aanwezigen hadden een plekje gevonden, de koffie en koekjes genuttigd; Om 14.00 uur werd de middag geopend met mededelingen en een mooi woord van dank.

Hierna kreeg ik het woord en begon de presentatie met wat historie over KNGF Geleidehonden, daarna over de opleiding van de honden; Het Fokgastgezin, het Puppy Pleeggezin en de training bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen. Daarna over het werk van de geleidehond, hierbij kon ik vertellen over mijn eigen ervaring met Loyd, toch wel het leukst, want we maken best wat mee.

Tot zover het ‘Van Pup tot Pensioenverhaal’. Zo vlak voor de pauze nog een paar leuke vragen; De vraag “Gaat het wel eens mis?”, kon ik gelukkig met “Nee” beantwoorden. Dat is het mooie, je komt er samen met je hond altijd wel uit.

In de pauze kwam men even snuffelen bij de tafel met KNGF Geleidehonden foldermateriaal en knuffeltjes. De eerste leuke reacties op de lezing had ik ook al op zak. Altijd leuk om te horen dat men het interessant vindt.

Het tweede deel van de presentatie ging over de diverse geleidehonden die in Amstelveen worden opgeleid en hoeveel deze honden kunnen betekenen voor hun baas waar het gaat om vrijheid, zelfstandigheid en vriendschap. Verder de ontwikkelingen bij KNGF Campus en uitgelegd hoe blij we zijn met giften voor de opleiding van geleidehonden.

Loyd lag tijdens de lezing lekker rustig bij me, maar waagde zo nu en dan even een uitstapje om te zien of er nog een koekkruimeltje te vinden was. Een corrigerend woord was even op z’n plaats. Ook goed om te kunnen laten zien dat een hond met zoveel verantwoordelijkheden ook gewoon lekker hond is.

Na het beantwoorden van vragen was het om 15.45 uur tijd voor de afsluiting van de middag. De tafel met leuke hebbedingetjes werd goed bezocht en de donatiebox werd door de PCOB en haar leden royaal gevuld.

Namens KNGF Geleidehonden enorm bedankt voor uw gulle gift en de belangstelling. Het was een heel fijne middag, een prettige, ontspannen sfeer.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *