Gastlessen School met de Bijbel

Vandaag waren Loyd en ik weer op bezoek bij de School met de Bijbel in Bleskensgraaf. We waren mooi op tijd, dus na een lekker bakkie koffie ook nog even tijd om een blokje om te gaan met Loyd en een aantal leerlingen die het leuk vonden om met ons mee te lopen.

Op deze school wordt enthousiast doppen gespaard voor KNGF Geleidehonden. Bij ieder bezoek vertel ik over het werk van dit mooie doel en hoe geweldig het is dat er zoveel doppen worden ingezameld.

Om 13.00 waren we te gast bij meester Gerbert en de SBO groep EF. Het lesuur werd begonnen met een psalm en een mooi gebed. Ik begon mijn verhaal met de geschiedenis van KNGF Geleidehonden, daarna over het eerste jaar van de pup in het Fokgastgezin en Puppypleeggezin. De opleiding, de diverse geleidehonden, kennismaking en instructie met de hond en hoe fijn het is om met Loyd te werken kwamen ook aan bod. Gelukkig was er tussendoor ruim de tijd om de leuke vragen uit de groep te beantwoorden. Er kon door de leerlingen geoefend worden met stoklopen en voor sommigen het hoogtepunt van de les… gelegenheid om Loyd te aaien. Aan het einde van de les kreeg ik van meester Gerbert heerlijke paaseitjes, voor Loyd waren snacks gehaald, maar deze had de meester per ongeluk mee naar huis genomen. En hij heeft niet eens een hond! 🙂

De 2de les was om 14.00 uur bij juf Lize en de SBO groep CD. In deze les ongeveer hetzelfde verteld als in de vorige en ook hier weer leuke vragen. “Hoe eet u?” “Nou, met mes en vork… een lepel… soms met m’n handen”. Maar zo was de vraag niet bedoeld; Hoe weet ik wat er op m’n bord ligt. Tja, ik heb me menig maal vergist… Een olijf in m’n mond gestopt terwijl ik dacht, hoopte dat het een druif was. En “Hoe is het om blind te zijn?” Ook een goeie! Het is moeilijk uit te leggen hoe iets is, als je het andere niet kent en mist. “Hoe is het om ziend te zijn?” vroeg ik. Daar kreeg ik nog een verdraaid goed antwoord op ook. Er werd ook gevraagd of ik kon laten zien hoe Loyd werkt. Dat kon na de les buiten wel even. De laatste minuten van de les werden besteed aan het aaien van Loyd. We werden ook nog eens verwend met leuke cadeautjes; Lekkere snacks voor Loyd en ik kreeg een Rituals body cream, heerlijk!

Loyd en ik liepen met een aantal kinderen mee naar de plek waar ze werden ophaald, zo kon Loyd laten zien wat hij kan. Er was natuurlijk wel erg veel afleiding, maar ik vond dat hij het netjes deed.

Weer een heel leuke, gezellige middag gehad!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *