Marathon Trainingsloop 28 km.

Tot nu toe hebben we het qua weer goed getroffen tijdens de Marathon Trainingslopen. Vandaag zat het weer niet mee tijdens de 28 km. trainingsloop. De verwachting was dat het rond 13.00 uur pas droog zou worden, ongeveer het moment dat we klaar zouden zijn. Er vertrokken rond 10.00 uur 287 dappere lopers voor een natte 28 km. duurloop. De 32″ groep waarbij ik me had aangesloten telde 28 lopers.

Margot was er ook. Ze had me vannnacht, ja je leest het goed, geappt dat ik niet op haar moest rekenen, maar ze stond er toch maar weer. Een gezellige verrassing. Door de paniekaanval van 2 weken terug zag ik enigszins op tegen deze loop, maar voor vandaag afgesproken dat ik de hele loop vlak achter de pacers Ton en Ineke blijf en zij vroegen de groep rekening met mij te houden.

Het regende lekker door, bij ca. 7 km. constateerde ik dat ik al tot op het hemd doorweekt was, een beetje fris. Op 7,3 km. werden we verrast door een automobilist die het leuk leek keihard door een diepe plas te rijden. We zagen een hoge golf op ons afkomen, een volle laag in het gezicht en alles daar onder nog meer doorweekt. Na een eerste vlaag van verontwaardiging konden we er even later wel om lachen.

Bij 9 km. stond de eerste drinkpost, het drinken pakken ging heel vlot en zo liep ik meteen weer netjes achter de pacers. Winegums neem ik van huis mee, dan hoef ik ze bij de drinkpost niet te zoeken.

Het lopen ging best lekker, gezellig een beetje kletsen en zo kwamen we alweer bij de 2de post op 14,5 km. Margot stapte hier zoals gepland uit. Ik ging achter Ton en Ineke lopen en vroeg of ik daar de ruimte kon krijgen. Dus niemand naast me. Helaas is het besef van ruimte voor iedereen anders… Er liep steeds iemand vlak schuin achter me en zodra ik wat ruimte te tussen de berm en mijzelf liet, schoof hij erbij. Niet op letten nam ik me steeds voor, maar het loopt toch onrustig.

Bij de voorkomende ongemakken, zij het in mijn lijf of koppie, sprak ik mezelf steeds kalm en bemoedigend toe en dat hielp zowaar. Bij de 3de drinkpost op 22 km. hielp een zeer vriendelijke dame me weer naar de voorlopers. Ik vroeg haar meteen of ze achter me wilde gaan lopen. Zij en haar loopmaatje hielden afstand zodat ik zeker een meter rond om me heen de ruimte had. Wat liep dat prettig! Zo heb ik de laatste 6 km. van deze loop ontspannen kunnen afleggen. Bij de 25 km. kwamen we erachter dat het gestopt was met regenen.

Na 2 uur en 59 minuten zat deze 3de Marathon Trainingsloop erop. Een partje sinaasappel, een heerlijk bekertje bouillon en omdat ik me toch nog lekker fit voelde meteen nog een beetje uitglopen op de baan. Achteraf gezien was die regen helemaal niet zo vervelend, als je het eenmaal warm hebt merk je er weinig van.

Ton en Ineke, enorm bedankt voor de fijne begeleiding! En natuurlijk ook fietser Aad, die zonder regenpak 28 km. voor ons uit fietste.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in C.A.V. Energie, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *