Marathon Trainingsloop 25 km.

Vandaag was bij C.A.V. Energie de 2de Marathon Trainingsloop. Voor de 25 km. vertrokken rond 10.00 uur 338 lopers. De 32″ groep waarin ik liep werd vandaag gepaced door Gudy en Silvia en telde 33 atleten.

Na het halve marathon avontuur van vorige week zondag in Egmond aan Zee zag ik die 25 km. wel zitten. Hoe zwaar kan het zijn? Daar heb ik me lelijk in vergist. Waar het precies aan lag weet ik niet, maar ik vond het vanaf het begin af aan zwaarder dan de 23 km. We hadden prachtig loopweer, heerlijk zonnetje, niet te veel wind.

Margot en ik liepen gezellig samen op. Net voor de 6 km. was een drinkpost, lekker. Na deze post liepen we vrij comfortabel in het midden van de groep naar de 2de drinkpost op ca. 13,5 km. Goed drinken en een energygel deden me goed. En weer door!

Vanaf dit punt liepen we in een wat rommelig groepje, inhouden, bijhalen, beetje naar links, beetje naar rechts. Erg lastig lopen. Ik kreeg het er rond 18 km. erg moeilijk mee, paniek overviel me en ik ging samen met Margot gauw naar achteren. Maar dan is het al gebeurd, kortademig, kramp op m’n borst, het gaat dan gewoon even niet. Margot had me tot dan toe fantastisch begeleid, hier moest ik haar en de groep laten gaan.

Loes was zo lief om bij me te blijven fietsen en zo kon ik de groep toch nog bijhalen bij de drinkpost vlak bij de 20 km. Maar helaas moest ik ze daar ook weer laten gaan. Ik wilde even wat drinken en een energygel naar binnen werken.

Het ging niet meer lukken de groep bij te halen, maar uitlopen zal ik het. Het tempo was weg, ik was stijf en elke keer als ik iets wilde versnellen kreeg ik weer kramp op m’n borst. Dan maar gewoon rustig doorlopen. Pieter bleef tot aan de 25 km. bij me fietsen en hij wist me te vertellen dat hij de groep steeds in het vizier had. Dat gaf toch nog een goed gevoel. Echt heel dankbaar dat hij bij me is gebleven en ik zodoende veilig mijn doel kon halen.

Eindelijk! Na 2 uur en 47 minuten was ik er. De heerlijke bouillon en de partjes sinaasappel maakten veel goed.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in C.A.V. Energie, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *