Marathon Trainingsloop 32 km.

Vandaag was alweer de 5de Marathon Trainingsloop bij C.A.V. Energie. 317 atleten vertrokken deze ochtend voor de duurloop van 32 km. Ik had me weer aangssloten bij de 32″ groep, deze telde 31 lopers. Om 10.08 uur vertrokken we en bij de eerste stappen kregen we meteen een bui over ons heen. Dat we even weten waar we aan begonnen zijn!

Waar ik aan begon vroeg ik me sowieso al af. Had na de 28 km. van 4 weken terug geen duurloop meer gelopen. Door een pijnlijke blaasontsteking en antibioticakuur leek het me beter af te zien van lange trainingen, het stormachtige weer van de afgelopen weken motiveerde ook niet erg. De min of meer verplichte rust heeft me goed gedaan. Ik ben goed uitgerust en fit. Afgelopen donderdag me weer heerlijk uit kunnen sloven tijdens de training en ik heb weer zin in hardlopen. Maar meteen 32 km. leek nog een beetje te veel van het goede.

De regen maakte al weer snel ruimte voor de zon, we liepen een lekker tempo en ik liep op m’n gemak vlak achter de pacers Gudy en Thea. De wind was zo nu en dan wel even pittig. Op 8,5 km. kwamen we de eerste drinkpost tegen. Op naar de volgende, deze stond op ca. 16,5 km. Petje af voor de drinkpostvrijwilligers, probeer de boel maar eens op orde te houden met al die wind. Hier kregen we nog even een buitje over ons heen, even een reminder dat we ,ondanks de start van de meteorologische lente, nog niet van het omstuimige weer af zijn. Een sterk zonnetje liet ons even later weten dat de lente toch wel op komst is.

Het was best onrustig in onze groep en ik voelde lichte paniek opkomen, maar ik bleef goed gefocust op de voorlopers en het ging. Verder geen last van andere ongemakken, dus gewoon lekker doorgaan! Rond 20 km. liet pacer Thea zich afzakken, ze had erg last van de wind en zo kwam ik naast Gudy te lopen. Dat liep lekker! Niemand voor me, hoefde me alleen maar aan het tempo van Gudy naast me te houden.

Toch bleef de spanning aanwezig en deze kroop langzaam omhoog naar m’n borstbeen. Toen we in een park een aantal bochten moesten nemen en een boom op de weg moesten omzeilen, kwam het letterlijk te hoog te zitten. Jammer, want het ging zo goed. Ik liet me bij 24 km. afzakken, ik moest me even herpakken. Gelukkig kon fietser Gerard bij me blijven. De groep had Loes nog als voorfietser.

Bij de drinkpost op 25 km. even uitgebreid de tijd genomen wat te drinken, een paar lekkere winegums te nemen en te besluiten de resterende afstand toch te lopen. Gerard vond het geen probleem bij me te blijven, dus daar gingen we. Het tempo lag helaas aanzienlijk lager, maar volgens Gerard bleef de groep in zicht.

Het zonnetje scheen en bij Gerard hoef je nooit bang te zijn dat er niets te kletsen valt. Het was best gezellig zo. Tijdens de laatste kilometers nog wat achterop geraakte lopers ingehaald en na 3 uur en 32 minuten superblij weer binnen. Bedankt Gerard!

De partjes sinaasappel en de bouillon van José waren zeer welkom. Kon bijna niet geloven dat ik het geflikt heb. Mijn benen lieten echter wel weten dat ze er klaar mee waren.

Energie voorzitter Jan had zich als fotograaf gepositioneerd in het Ridderkerkse, dit leverde dit stralende plaatje op.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in C.A.V. Energie, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *