NN CPC Halve Marathon

Zondag 8 maart 2020 waren mijn buddy Sascha en ik in Den Haag voor de 45ste NN CPC Halve Marathon. Ik had superveel zin in deze dag, gezellig met Sascha op pad. Dit leek ons een mooie loop als voorbereiding op de Marathon van Rotterdam. Doel: ca. 6’10″/km, eindtijd 2:10. Meteen ook een goede gelegenheid om te zien hoe ik het zou doen qua spanning laag houden. Met duizenden deelnemers, onverwachte obstakels en harde muziek langs de kant ligt paniek op de loer.

Sascha en ik gingen lekker op tijd met de trein richting Den Haag. Vanaf Den Haag CS was het maar een klein stukje lopen richting het Malieveld waar o.a. het NN Runners & Supporters Home huisde en waar wij met het Running Blind team ons rustig konden voorbereiden op de loop. Het ontbrak ons weer aan niets! Eten, drinken en voldoende ruimte.

Rond 14.45 uur liepen we op ons gemak naar het startvak, onze start was in wave 3 om 15.00 uur, Wave 2 stond op het punt te vertrekken toen we aan kwamen lopen. De organisatie liet ons inschuiven op het moment dat wave 3 naar het startvak werd geleid en zo stonden we opeens vooraan. Wat een mazzel!

Om 15.00 uur klonk het startschot en daar gingen we dan. We namen ons voor ons niet te laten meeslepen met de grote meute, maar dat lukte niet helemaal. Na ca. 4 km. hadden we een lekker tempo te pakken. De 1ste drinkpost kwamen we tegen op 5 km. De sportdrank viel niet zo lekker, vanaf nu pakken we alleen nog water aan. We liepen achter 2 lopers die een heerlijk tempo liepen en dit ook strak bleven lopen. Sascha liet hen weten dat wij hen volgden, vanaf dat moment hielden ze een beetje rekening met ons. Voor hen was dit een rustige duurlooptraining als voorbereiding op de marathon. Wat liepen we lekker! Ook na de drinkpost op de 10 km. konden we achter onze hazen aan. Vanaf hier werd het wat lastiger, er waren veel verkeersdrempels waar ik een paar keer bijna over struikelde. Maar door goed te blijven focussen op mijn ademhaling kon ik snel herstellen en liepen we weer lekker door.

Na ca. 14 km. konden we al weer een bekertje water aanpakken. Fijn, want het was best warm. Ondanks de minder positieve weersverwachting werden we tijdens de wedstrijd aangenaam verrast door de zon. De voorspelde wind was er wel, maar niet hinderlijk.

Wat een prachtige route! Het was ook heel gezellig onderweg. Veel muzikanten maakten er een feestje van. En dankzij de namen op onze startnummers leek het soms of de supporters er speciaal voor ons stonden.

We bereikten na 15 km. de Strandweg, hierop liepen we tot aan de pier van Scheveningen. De weg was vrij lastig met de vele verkeersdrempels en het was er ook erg druk. Helaas moesten we onze hazen hier laten gaan. Op de weg terug naar het Malieveld hadden we weer vlakke wegen en kon het tempo weer iets omhoog. Nog even wat drinken bij 17,5 km. en dan zo snel mogelijk naar de finish.

Bij 20 km. liepen we onder de 2 uur, wat ging dit goed! Enthousiaste toeschouwers waren confetti aan het gooien, leuke actie als je zoiets de lucht in gooit. Sascha zag het al aankomen en was hevig aan het gebaren “NIET DOEN!’ Maar helaas, een volle hand confetti recht in mijn open mond. Het werd een onfrisse bedoening toen Sascha het spul zo snel mogelijk uit mijn gezicht probeerde te krijgen en ik zoveel mogelijk probeerde uit te spugen.

Nog maar 1 km. Gaan! Richting de finish nog iets kunnen aanzetten… 2:06:22. Heel blij mee! Onze hazen Ron en Ronald kwamen ons feliciteren en even verder wachtte ons een prachtige medaille.

In het NN Runners & Supporters Home lekker kunnen nagenieten met een paar heerlijke broodjes en wat te drinken. Rond 18.00 uur liepen we naar Den Haag CS. De trein naar Barendrecht stond al op ons te wachten.

Wat een heerlijke en gezellige dag!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Running Blind, Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *