Gastlessen Focus Beroeps Academie

Donderdag 18 april waren Loyd en ik namens KNGF Geleidehonden aanwezig op de Focus Beroeps Academie in Barendrecht. Er stonden 2 gastlessen op het programma voor VMBO leerjaar 2 kader- en basisklassen. Vanaf het 3de jaar kunnen de leerlingen specialiseren in Media, Vormgeven en ICT, Zorg & Welzijn en Dienstverlening & Producten. Binnenkort wordt op deze school een doppen inzamelactie gestart voor KNGF Geleidehonden.

Vanaf huis was het maar 20 minuten lopen en dankzij het heerlijke weer hebben Loyd en ik er een prettige wandeling van gemaakt. Rond 9.10 uur werden we bij binnenkomst hartelijk ontvangen door docente Melissa Sikar. We konden voor aanvang van de 1ste les even ontspannen in de grote, relaxte docentenkamer. Op een heerlijke lounchebank met een cappuccino lukt dat heel aardig. Hier kreeg ik de 1ste dop van de inzamelactie overhandigd.

De 1ste les was om 9.30 uur voor 22 leerlingen van een kaderklas. Aan de hand van de PowerPoint presentatie heel wat kunnen vertellen over het werk van KNGF Geleidehonden. De leerlingen luiserden aandachtig en hadden tussendoor leuke vragen. De laatste 10 minuten van de les waren voor het aaien van Loyd en de nodige foto’s.

Een korte pauze in de docentenkamer; Nog een cappuccino en 2 croissantjes met kaas gingen er wel in. Voor Loyd werd uiteraard ook gezorgd, alleen voor hem geen lekkere broodjes, maar een bak water en een hondenkoekje. Ook in deze ruimte geen gebrek aan aandacht voor Loyd.

Om 10.40 uur was het tijd voor de 2de les voor een gecombineerde basisklas met zo’n 28 leerlingen. Voor ik met de presentatie begon waren er al veel vragen. Toen ik uitlegde dat ik een zonnebril draag omdat ik snel last heb van licht waren er meteen een paar leerlingen die de zonwering naar beneden deden, top van ze! Ook hier veel kunnen vertellen over KNGF Geleidehonden, maar ook het verschil tussen een herkenningstok en taststok uitgelegd. Loyd en ik hebben ook nog even laten zien hoe goed een geleidehond obstakels kan ontwijken. De tijd vloog, ik was pas op de helft van de presentatie, maar denk wel dat duidelijk is waarom het sparen van doppen van groot belang is en hoe blij we er mee zijn.

Loyd en ik hebben een heel leuke ochtend gehad en komen graag terug om de gespaarde doppen symbolisch in ontvangst te nemen.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Gastlessen Focus Beroeps Academie

  1. Sikar schreef:

    Het was een super dynamische les. De leerlingen waren erg enthousiast, ook na je gastles! Ook heel fijn dat je zo open en eerlijk naar de leerlingen bent ( en dat geldt ook voor Loyd).

    Bedankt en hopelijk tot komend schooljaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *