Paasloop Numansdorp

2de paasdag, maandag 22 april deden mijn vriendin Andrea en ik mee aan de 1ste Paasloop in Numansdorp. Voor de jeugd was er een 1 km. KidsRun, verder kon men kiezen uit een 5 of 10 km. De organisatie was in handen van de net opgerichte Atletiekvereniging Cromstrijen. Het weer was ons uitzonderlijk goed gezind; Voor vrijwilligers en toeschouwers in ieder geval, voor de lopers was het wat te warm. Gelukkig was er voldoende water onderweg en aan de finish.

Veel onbekende, maar ook veel bekende gezichten aan de start, een mooie verzameling atleten die om 12.00 uur startten met het avontuur door het polderlandschap van de Hoekse waard. Gezien het warme weer hadden Andrea en ik ons voorgenomen het rustig aan te doen tijdens onze 5 km, gewoon genieten en hopen dat we er niet langer dan 35 minuten over doen. Net als bij de Lenteloop vorige maand liepen we die 1ste kilometer weer veel te hard, 5’32″/km. We gooiden meteen de rem erop, maar de 2de ging toch nog mooi in 5’48″/km. Net iets voor de helft een drinkpost, we snakten naar water, we hadden beiden zo’n droge mond. Of dat van de warmte was of de gezellige versnaperingen van gisteravond laten we in het midden… maar het water deed ons goed. De 3de kilometer was door het uitgebreid drinken een stuk langzammer, 6’10″/km. Het werd duidelijk warmer, je voelde de zon echt branden. 6’03″/km en nog een keer 6’03″/km. maakt 5 km. en op dat moment gaf het horloge 29.36 minuten aan. Maar we waren er nog niet, een kleine 400 m. verderop was de finish, deze passeerden we in 31.44 min. Daar zijn we zeer tevreden mee! Bij de finish kregen we een flesje water en een mooie beker als herinnering.

Het was een heel leuke loop. Zover ik heb gehoord waren er een paar aandachtspuntjes, maar vooral veel complimenten voor de organisatie. Gefeliciteerd A.V. Cromstrijen met jullie 1ste wedstrijd! Organisatie en vrijwilligers bedankt! Wat mij betreft sta ik volgend jaar op 2de paasdag aan de start van de 2de Paasloop.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *