Gastcollege ‘Zicht op anders kijken’

Vanochtend waren Loyd en ik voor de 2de keer te gast op de Hoge School Rotterdam. 15 2de-jaars studenten Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie en Verloskunde hadden het keuzevak ‘Zicht op anders kijken’ op het programma.

Om 7.50 uur werden we op station Blaak opgehaald door Murat en Lano, met deze vriendelijke mannen reisden we per metro naar station Dijkzigt en daarvandaan lopend naar de Hogeschool aan de Rochussenstraat. Loyd besloot onderweg een dampend pakketje neer te leggen, mijn begeleiders waren zo lief het op te ruimen.

Aangekomen in het lokaal werden we hartelijk ontvangen door Student Assistenten Esmée en Margo. Met een heerlijke cappuccino namen we even de details voor de les door. Ik had er zin in!

Toen rond 8.40 uur iedereen aanwezig was begonnen we met een vragenrondje, de studenten hadden vragen voorbereid. Er zaten veel verrassende, originele vragen bij. “Hoe ervaart u dromen?” Hier moest ik echt even over nadenken, daar sta ik eigenlijk nooit bij stil. Volgens mij ben ik in mijn dromen ook slechtziend. Veel vragen gingen over de praktische dingen in het dagelijks leven.

Rond 9.00 uur begon ik met een uitgebreide PowerPoint presentatie welke zo’n 50 minuten later eindigde met de bedrijfsfilm van KNGF Geleidehonden. Daar was men even stil van. Zien hoe een geleidehond z’n werk doet en vooral ook zien hoe een hond een leven kan verbeteren maakt best indruk.

Na nog wat uitleg over de herkennings- en taststok beëindigden we de les om 10.10 uur met de laatste vragen.

Op de weg terug werden we begeleid door Hannah, rond 11.00 uur was ik al weer thuis.

Het was een heel leuke ochtend!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Gastcollege ‘Zicht op anders kijken’

  1. Esmée schreef:

    Heel leuk stukje heb je ervan gemaakt Esther. Heb genoten van de presentatie. Het was ook super mooi om de band tussen jou en Loyd te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *