Dag van de Hulpverlening

Op woensdag 20 december mocht ik 4 presentaties, waarvan 1 samen met collega-ambassadeur Petra Jongeneelen geven op het Jan Tinbergen College in Roosendaal.

In het kader van de ‘Dag van de Hulpverlening’ waren twee ambassadeurs aanwezig om 7 lesuren te vullen met een presentatie over het werk van KNGF Geleidehonden. Ook ambassadeurs van o.a. Slachtofferhulp, EHBO vereniging en Politie waren deze dag aanwezig om de leerlingen kennis te laten maken met diverse soorten van hulpverlening.

Deze klus kwam onverwacht en dat is maar goed ook! Ik had me waarschijnlijk enorm druk gemaakt als ik ruim van te voren wist dat ik op een school in Roosendaal 4 lesuren voor brugklassers moest vullen. Nu wist ik het nog geen 24 uur en was het gewoon een kwestie van gaan. Degene die de presentaties zou verzorgen zich afgemeld wegens ziekte.

De reis naar Roosendaal vond ik al een hele uitdaging, maar deze ging mede dankzij behulpzame medereizigers heel voorspoedig. De ontvangst op het Jan Tinbergen College was zeer hartelijk en het ijs was snel gebroken.

Om 9.15 uur begon voor mij het eerste uur. De presentatie verliep lekker vlot, leuke vragen en natuurlijk het aaien van Loyd. Het uur, in dit geval 45 minuten, was zo om. De twee volgende presentaties verliepen al net zo vlot en ontspannen.

Vlak voor het 4de uur kwam Petra met haar geleidehond Wiggles binnen en hebben we samen het uur vol gepraat.

Na dit uur kregen we een lunch aangeboden en zat het er voor mij op. Nog even gezellig na gepraat met diverse docenten en een heerlijke fles wijn gekregen voor mijn aanwezigheid.

De ochtend was omgevlogen. De leerlingen waren onder de indruk, stelden leuke, goede vragen en hadden duidelijk goed opgelet.

Met deze presentaties is de onzekerheid over het voor een grote groep vertellen over mijn ervaringen met een geleidehond en het werk van KNGF Geleidehonden wel verleden tijd. Het was enorm leuk om te doen en ik kijk uit naar mijn volgende klus.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *