Benefietconcert voor KNGF Geleidehonden

Op donderdag 4 juli gaf Het Randstedelijk Mannenkoor een benefietconcert voor KNGF Geleidehonden in de Dorpskerk van Spijkenisse.

Al zo’n 3 1/2 jaar wandelen Loyd en ik bijna dagelijks met Ed en zijn hond Boy. We komen nooit gespreksstof te kort en zo vertelt Ed ook over het mannenkoor waar hij deel van uit maakt. Enkele maanden terug vertelde hij me dat het koor ieder jaar een benefietconcert geeft voor een goed doel en dat hij KNGF Geleidehonden wilde voordragen. Een paar weken later kreeg ik het goede nieuws dat de keus was gevallen op KNGF Geleidehonden. Het contact met de voorzitter van ‘Het Randstedelijk Mannenkoor’ werd snel gelegd en de details werden doorgenomen.

We waren vroeg aanwezig in de Dorpskerk te Spijkenisse; het koor was aan het inzingen. Wat klonk dat prachtig! Om 19.30 uur gingen de deuren van de kerk open voor het publiek. Voor ons was een mooie plek voorin de kerk gereserveerd. Burgemeester van Nissewaard, de heer Foort van Oosten, was ook uitgenodigd en kwam even gedag zeggen, net als wij erg benieuwd naar het concert van deze avond.

Om 20.00 uur werden alle aaanwezigen welkom geheten door de voorzitter van ‘Het Randstedelijk Mannenkoor, de heer Ger Beikes. Even later stonden Loyd en ik voor een nagenoeg volle Dorpskerk. In het kort kunnen vertellen over het werk van KNGF Geleidehonden, maar vooral iedereen bedankt voor hun aanwezigheid bij dit concert voor KNGF Geleidehonden en hen alvast bedankt voor hun steun aan dit mooie doel.

De avond werd gezellig aan elkaar gepraat door dirigent Arjan Breukhoven. Zijn zoon Matthijs bespeelde met passie het orgel, geweldig dat geluid! Had nooit gedacht dat een kerkorgel zulke aanstekelijke muziek kon voortbrengen.

Het concert was een mix van schitterende ‘klassiekers’ gezongen door het mannenkoor dat met zo’n 70 man de kerk vulde met een prachtig vol geluid en 3 lokale jonge talenten; FAURE, Noémi Hoogendijk en Valerie van Os. Ook de aanwezigen kregen de gelegenheid uit volle borst mee te zingen; ‘My Baby Just Cares for Me’ in canon.

Tussendoor werd door enkele koorleden een collecte gehouden. Er werd snel geteld en door het koor aangevuld tot een mooi rond bedrag. Even later werd ik uitgenodigd om de cheque in ontvangst te nemen. Ongelooflijk, wat een mooie opbrengst! € 1.000,- voor KNGF Geleidehonden! Ik was sprakeloos, maar met de microfoon voor mijn mond lukte het wel om iedereen geweldig te bedanken voor hun steun. Dit bedrag is een substantiële bijdrage aan de opleiding van een geleidehond.

De avond werd afgesloten met een uitnodiging aan de mannen om zich bij het koor te voegen. Enkelen, waaronder de burgemeester, waren zo sportief om hierop in te gaan. Klonk best goed! Daarna vulde de hele kerk zich met het lied ‘You’ll Never Walk Alone’.

Na afloop was het een drukte van jewelste; Loyd had fans! Met zangeres FAURE op de foto, verder nog enkele vragen kunnen beantwoorden. Rond 22.00 uur was het tijd om te gaan.

Wat een geweldige avond! Had het voor geen goud willen missen!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *