Inner Circle Run

Op donderdag 20 juni stonden mijn buddy Sascha en ik om 20.15 uur aan de start van de Inner Circle Run 10 km. Mijn vriendin Andrea stond gezellig bij ons, zij ging voor de 5 km.

Het was prachtig weer; Na een bewolkte dag, met zo nu en dan wat regen, kwam de zon rond 18.00 uur goed door. Temperatuur was perfect, graad of 18 en een beetje wind.

Mijn valkuil is te snel van start gaan; Meestal roep ik dan: “Dit hebben we vast!”, maar moet dan wel weer veel toegeven tegen het einde. Deze keer zijn we vrij rustig van start gegaan, net iets onder de 6 min/km. Andrea ging er als een speer vandoor, zij liep de 5 km. in 29.20 min.

Mijn doel voor deze avond was niet te veel letten op tijd, maar wel binnen de 1:04 finishen. Ik wilde ‘lekker’ lopen. Sascha zou het tempo en de tijd in de gaten houden.

De eerste ronde van 5 km. ging goed, maar het was erg druk op het parcours: Soms iets inhouden, dan weer de mogelijkheid iets te versnellen. We kwamen bij 5 km. door in 29:54. Wat een rust en ruimte tijdens de 2de ronde, dat liep lekker! Tijdens deze ronde verloor ik wat tijd; Ik had wat water aangenomen, want het was toch best warm. ‘Col de Sophia’, een brug die bij de 10 km. 2 keer aan bod komt, kostte me in de 2de ronde wat meer moeite.

Na de brug nog een stukje ‘heen en weer’; Bij het keerpunt kreeg ik het even moeilijk, had iets te enthousiast vrijwilliger Louise begroet en dat kostte energie.

Nog 800 m. “2 rondjes baan!” zeggen we dan. Het laatste rechte stuk naar de finish wilde ik een eindsprint, daar werkte ik in de meters daarvoor naar toe door op mijn adem te letten en helemaal te focussen op het lopen. En daar was ‘ie! Een mooie eindsprint en na 1:00:07 over de finish. Volgens mijn GPS horloge hadden we 10 km. en 120 m. afgelegd en kwamen we uit op 5’56″/km. Daar ben ik echt heel blij mee!

Ik kan oprecht zeggen dat ik lekker gelopen heb! Sascha weer enorm bedankt voor de begeleiding en de gezelligheid!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *