Zomerschool voor Senioren

Dinsdag 6 augustus waren Loyd en ik in Vrijetijdscentrum ‘De Wipmolen’ te Delft. Samen met Franziska, instructeur Puppy Pleeggezinnenzorg bij KNGF Geleidehonden, een presentatie gegeven aan zo’n 28 aanwezigen die zich hadden aangemeld voor de ‘Zomerschool voor Senioren’.

In de dagen voorafgaand hadden Franziska en ik gewerkt aan een gezamenlijke PowerPoint presentatie, zeer geslaagd naar mijn mening.

Iets na 9.00 uur werden Loyd en ik door Franziska opgehaald van het station, rond 9.30 uur werden we bij ‘De Wipmolen’ hartelijk ontvangen door de heer van Wijk, mijn contactpersoon en tevens buurman van Franziska. Haar werk had veel interesse gewekt en zo kwam een lezing over het werk van KNGF Geleidehonden op het programma bij de ‘Zomerschool’.

Om 10.00 uur startte Franziska, na een kort welkomstwoord van de heer van wijk, de presentatie. Elkaar afwisselend vertelden we over het werk van KNGF Geleidehonden. Franziska belichtte o.a. het werk van de Puppy Pleeggezinnen en haar werk als instructeur. Zij verzorgt voor KNGF Geleidehonden de workshop ‘PAWS’ (Parents Autism Workshop & Support) en kon daar wat meer over vertellen en nam daarbij de uitleg over Autisme geleidehonden en Buddyhonden voor haar rekening. Ook wat er in 2018 bereikt is en een overzicht van de bestedingen werd door Franziska toegelicht.

Mijn verhaal ging over de opleiding van de diverse geleidehonden, mijn kennismaking en ervaringen met Loyd. Verder lichtte ik het werk van de Blindengeleidehond, Assistentiehond en Medische Detectiehond toe.

We hebben er naar mijn mening een mooie duo-presentatie van gemaakt.

In de pauze was er veel belangstelling voor de meegebrachte knuffelpups en sleutelhangers. De donatiebox werd ook goed gevuld. Een heel mooie opbrengst voor KNGF Geleidehonden. Hartelijk dank aan alle gulle gevers!

Na de pauze was er na het afronden van onze presentatie ruim tijd voor de vele vragen. Zo leuk dat er nog steeds vragen zijn die ik niet eerder hoorde. Of ik bij het loslopen van de hond nooit bang ben dat hij wegloopt. Tja, eigenlijk nooit echt bij stil gestaan dat hij dat zou doen. De honden zijn getraind om terug te komen bij een fluitsignaal, bij terugkomst wacht een beloning.

Rond 11.45 uur werd de ochtend door de heer van Wijk afgerond. Franziska en ik werden hartelijk bedankt. Wij vonden het heel leuk om te doen!

Franziska bracht Loyd en mij weer terug naar het station. Ik vond het heel leuk en leerzaam om met een medewerker van KNGF Geleidehonden op pad te zijn. Met meer inzicht in haar werk kan ik in de toekomst een completer beeld geven over het werk van KNGF Geleidehonden.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *