Clubkampioenschap Cross

Met het idee volgende maand een trailrun te lopen had ik me, ter voorbereiding hierop, ingeschreven voor het Clubkampioenschap Cross bij C.A.V. Energie. Na een oproepje in enkele groepsapps bood Marcel aan mij te begeleiden.

Na de ochtendtraining was op de accommodatie een crossparcours uitgezet. Dit gaf me mooi de gelegenheid het parcours even te verkennen, op zich niet veel uitdagende elementen, maar wel ontzettend veel bochten, hetgeen het best zwaar maakt. De weersomstandigheden waren perfect, straalblauwe lucht, de zon lachte ons uitbundig toe.

De ‘korte cross’ 3 km. voor Junioren, Senioren en Masters ging om 13.40 uur van start. Marcel en ik legden het bochtige parcours van 1.500 m. 2 x af. Echt zwaar, vooral bij de scherpe bochten ging het tempo er flink uit. De begeleiding van Marcel was geen overbodige luxe, op een gegeven moment wist ik m’n oost uit m’n west niet meer. Marcel leidde me als een pro door alle bochten en gaf perfecte aanwijzingen.

We passeerden de finish in 18.51 minuten. Had eigenlijk gedacht er langer over te doen, dus ben zeer tevreden met dit resultaat.

Het was enorm leuk! Jammer dat er niet meer deelnemers waren. Bij de volwassenen was ik de enige vrouwelijke deelnemer, dus clubkampioen.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in C.A.V. Energie, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *