3de Katerloop

Bij Atletiekvereniging Cromstrijen in Numansdorp begon 2023 sportief met de Katerloop. 19 deelnemers stonden om 12.00 uur aan de start van deze recreatieloop van 5 km. waarvan ongeveer de helft over modderige grasstroken met molshopen. We hadden geluk met het weer, zo’n 12 gr. C. en half bewolkt.

Daar dit parcours een nogal uitdagend karakter heeft, was het voor mij belangrijk met iemand mee te kunnen lopen. Door organisator Aad Vink werd ik gekoppeld aan Martin, beginnend loper bij A.V. Cromstrijen.

We gingen iets te enthousiast van start, snelheid aangepast zodat we in een rustig tempo de loop konden volbrengen. Na ca. 1,2 km. kwamen 2 ronden over de eerder genoemde grasstroken, glibberen, kuilen en molshopen ontwijken, we hadden het er maar druk mee. Ook even het parcours van iets te dicht bij bekeken, maar niets aan over gehouden dat de wasmachine niet aan kon. Opgelucht toen we na bijna 4 km. weer op een gewone weg konden lopen. Nog een stukje naar de finish waar enkele deelnemers ons opwachtten en binnenhaalden. Finishtijd 43:01 min.

Snelste loper was Ewoud Breur uit Numansdorp met een tijd van 21:15 min. Linda Alexandra uit ‘s-Gravenzande kwam als eerste dame over de finish in 23:14 min.

Respect voor mijn loopmaatje; 10 weken geleden begonnen met de Start2Run hardloopcursus, hij had nog niet eerder zo’n afstand hardlopend afgelegd. Bedankt Martin en veel succes en plezier met je 5 km. eindloop en toekomstige loopavonturen!

Als herinnering een leuke beker. Weer een leuk en sportief begin van 2023!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *