Wijnproeverij

Eind vorig jaar stelde mijn vriendin Cindy aan 5 vriendinnen voor deel te nemen aan een wijnproeverij. 28 januari kwam voor allen goed uit en zo werden we deze zaterdag om 16.00 uur hartelijk ontvangen bij ‘Victor Vinum’ in Oud Alblas.

We maakten een reis door Europa aan de hand van 8 wijnen. We hadden ieder 2 glazen voor ons waarin de wijn ‘blind’ werd geschonken. Aan ons om de aroma’s te benoemen en een gokje te wagen welke wijn het betrof. Naast lekkere wijnen trakteerde onze gastheer Victor ons op een plank met diverse soorten kaas, vleeswaren en blauwe druiven. We kregen bij het proeven uitleg over o.a. de primaire, secondaire en, indien van toepassing, tertiaire aroma’s, de diverse wijnstreken, het rijpingsproces en waarbij de wijn goed gedronken kan worden.

De 1ste wijn was een Chardonnay uit Oostenrijk, gerijpt in stalen vaten. De 2de een houtgerijpte Chardonnay uit Spanje. Beiden gemaakt van de zelfde druifsoort, maar zo anders van smaak. De 3de en 4de wijnen waren een Riesling uit resp. Frankrijk en Duitsland. Dan verder met de rode varianten; Wijnen 5 en 6, een Duitse en Franse Pinot Noir, de kleur van beide wijne was wat licht, dit komt door een dunnere schil van de druif. De laatste 2 wijnen waren een blend uit Italiƫ. Wijn 7 had als hoofddruif de Corvina, bij wijn 8 was dat de Primitivo.

Rond 18.30 uur werd deze leerzame middag afgerond. Het was bijzonder gezellig en voordat u denkt: “Nogal wiedes, met al die wijn achter de kiezen”, veel glazen werden geleegd in de daarvoor bestemde (spuw)bakken. Niet alle informatie over de wijnen blijft hangen, maar een wijnproeverij geeft je een goed idee over wat je wel en niet lekker vindt. En daar gaat het uiteindelijk om.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *