Clubkampioenschap 5.000 m.

Zondag 6 oktober deed ik mee aan de Clubkampioenschappen Baan bij A.V. Spirit in Oud Beijerland. Dit jaar was A.V. Spirit verantwoordelijk voor de gezamenlijke clubkampioenschappen met C.A.V. Energie. Ik had me dit jaar ingeschreven voor de 5.000 m.

Het was koud, het was nat, maar om te lopen best goede omstandigheden. Bij inschrijving had ik opgegeven er 28 minuten over te doen. Om dit te halen had ik mijn horloge ingesteld op 5’35″/km.

Tijdens de eerste 600 m. bleef mijn horloge een signaal geven dat ik niet het tempo haalde dat ik voor ogen had. Poeh, moest ik dan echt harder?! Zou ik dat volhouden? Toen ik bij het passeren van de klok doorkreeg dat ik steeds 2’12” per ronde liep, was ik gerustgesteld.

Ik liep vrij constant en het kostte niet al te veel moeite het tempo vast te houden. Toen de 1ste atleet finishte gaf de klok helaas geen rondetijden meer weer. Tempo vasthouden, dan zou het wel goed komen.

Het kwam goed! Ik finishte in 27:00:19 minuten. Ben heel tevreden met deze tijd. Heb wel beter gelopen, maar dit is sinds een jaar of 3 weer een vooruitgang!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in C.A.V. Energie, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *