Rondje Kijfhoek

Kijfhoek 161011 043.jpg Ter voorbereiding op onder meer de Berenloop op Terschelling worden er in oktober een aantal trainingslopen georganiseerd door enkele leden van atletiekvereniging C.A.V. Energie Barendrecht. Ik werd op deze lopen attent gemaakt omdat ik ook weer wat langere afstanden wilde lopen. Nu vond ik “Rondje Kijkhoek”, 17 km. eigenlijk te ver. Had tenslotte vorige week pas mijn eerste lange duurloop van 12 km. gelopen. Er waren een paar atleten die vandaag ongeveer 13 km. zouden gaan lopen, dus ik kon mooi mee.

De eerste 5 km. ging erg makkelijk, ik liep samen met Rob Eger een lekker tempo en de tijd vloog voorbij. Bij de 5 km. stonden Marry en Isabelle met een verversingspost. Water, rozijnen en ontbijtkoek, aan alles was gedacht. Toen de afslag voor die 13 km. kwam, besloten we toch maar door te lopen, het ging zo lekker. Als het echt niet meer zou gaan kunnen we gelukkig bij Marry in de auto stappen.

Bij 9 1/2 km. stonden Marry en Isabelle ons weer op te wachten, fantastich zo’n verzorging. Het ging nog steeds heel makkelijk, het zonnetje scheen, wat wil een mens nog meer.

Na 13 1/2 km. konden we nog een keer bijvullen, vanaf hier nog maar een kilometer of 3 naar de vereniging. Het laatste stuk was wel wat zwaarder, maar dat had ook zeker met het parcours te maken. Om op exact 17 km. te komen heb ik nog een rondje op de atletiekbaan gelopen. Ik ben zeer tevreden. 17 km. in 1:48.

Lekker douchen, een bakkie koffie met cake en heerlijk in het zonnetje. Het was heel gezellig.

Er is nog een arrangement over voor Terschelling en mij was al gevraagd of ik misschien mee wil. Nu ik al 17 km. heb gelopen overweeg ik ook maar meteen om daar de halve marathon te lopen. Weet niet of het verstandig is, maar ik heb er eigenlijk wel zin in. De Berenloop is op 6 november, dus ik heb nog 3 weekjes om te trainen. Moet nog wel aan een startnummer zien te komen, want de inschrijving is gesloten.

http://connect.garmin.com/activity/121978488

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *