Prachtig schaatsweer

2013-01-25 11.26.56 Rottemeren.jpg “Ga morgen schaatsen op Rottemeren” kwam gistermiddag via SMS binnen. Even later belde Gerard; “Ga je mee?” Zeg daar maar eens nee tegen!

Exact om 10.30 uur stonden we op de 8,5 km. lange ijsbaan die IJsclub Bleiswijk zo mooi had geprepareerd. Een heerlijk zonnetje, weinig wind, – 5 gr. en mooi ijs. Geweldig!

Wel even wennen na al die rondjes op kunstijs, maar wat was het heerlijk. Er waren wel veel valpartijen, Gerard viel twee maal, maar bezeerde zich gelukkig niet te erg. Vlak voor me viel een vrouw en om haar te ontwijken ben ik een hoop sneeuw in gereden. Ik kon me nog net staande houden. Mijn schaatsen hebben met vele scheuren nader kennis gemaakt, maar ik kan met enige trots melden dat ik met deze schaatsen nog steeds val- en schadevrij rijd.

Halverwege bij een koek en zopie kraam warme chocolademelk en een gevulde koek gescoord. De sanitaire stop verliep voor Gerard wat natter dan verwacht. Het ijs was dus niet overal even dik 😮

Tijdens onze derde ronde werd de kwaliteit van het ijs wel slechter, grote scheuren, sommige met water. De valpartijen werden ook ernstiger, langs de baan lag iemand onder een thermodeken met, naar het leek, een gebroken been. Toen wij de de baan verlieten stonden er drie ambulances en toen we wegreden, kwam er nog één aan. Het werd ook steeds drukker, dus het was goed dat we weggingen.

25,8 km. geschaatst op over het algemeen mooi ijs. Dat nemen ze ons niet meer af!

Garmin Connect – Details

 

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *