Open Zuid Hollandse Kampioenschappen

15 juni 2008, hier heb ik lang naar uitgekeken. Mijn eerste echte grote baanwedstrijd. De Open Zuid Hollandse Kampioenschappen voor A/B Junioren, Senioren en Masters werd georganiseerd door mijn eigen vereniging, C.A.V. Energie Barendrecht.

Ik had me ingeschreven voor verspringen, kogelstoten, 100m. sprint en speerwerpen. Toen ik later het tijdschema zag werd ik wel wat nerveus; Verspringen en kogelstoten zal door elkaar gaan lopen en na de 100m. moest ik meteen door naar het speerwerpen. Wat was ik nerveus. De meiden met wie ik train werden zelfs nerveus van mij.

Het begon allemaal met verspringen, enkele pogingen waren geldig, maar ronduit slecht. Tussendoor rennend naar het kogelstoten, waar ik het instoten net miste dus meteen maar proberen een geldige stoot te maken. En wat één! Meteen een pr van 6,50 m. Twee cm. verder dan op de Masterscompetitie. Weer terug bij het verspringen kreeg is schijnbaar vleugels, want ik maakte een keurige sprong, een pr, 3,56 m. Bij mijn vorige wedstrijd was dit nog maar 3,21 m. Nog een paar goede sprongen gemaakt, maar niet meer verder.

Eindelijk wat tot rust gekomen, kon ik me wat meer concentreren op het kogelstoten. Een aantal goede stoten, maar de laatste was de beste, 6,61 m. dus weer een pr.

Ik had nog maar 20 minuutjes om me voor te bereiden op de 100 m., te weinig, dus ik probeerde me maar gewoon te ontspannen en te genieten van de behaalde resultaten. Mijn dag kon toch al niet meer stuk.

De 100m. sprint had ik nog niet eerder gedaan, maar ik had al wel een paar jaar terug gewed dat ik onder de 17 sec. kan lopen. Nu moest het gaan gebeuren. De start verliep prima en het bleef goed gaan. Het leek gek genoeg korter dan in de trainingen. Dolblij toen ik hoorde dat ik 16.71 sec. had gelopen. Uiteraard een pr, maar ook een gewonnen weddenschap. Jammer dat ik niet meer weet waarom ik gewed had.

En dan het speerwerpen. In de afgelopen weken veel goede tips gehad tijdens de training. Nou, die hebben duidelijk geholpen. De eerste worp was meteen een pr en een clubrecord, 15,59 m. De laatste worp was zelfs nog beter, 15,76 m.

Helemaal door het dolle heen; 4 pr’s, waarvan 1 clubrecord. De rest van de dag in een jubelstemming doorgebracht.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *