Hemelvaart duurloop

20140529_141111.jpgHemelvaartsdag, wat te doen op zo’n dag… bewolkt, miezerig weer en geen training bij de vereniging. Dan hoop je dat je loopmaatje het leuk vindt een duurloop te gaan doen…

Een paar weken terug heb ik met loopgroep C een mooie route gelopen richting Portland, deze leek ons voor vandaag wel geschikt, kilometertje of 14, dacht ik.

We vertrokken om 13.30 uur, gelukkig was het net gestopt met miezeren. Het was toch best wel fris, maar daar hadden we na ca. 2 km. helemaal geen last meer van. Prima looptemperatuur.

De bedoeling was het pad langs de Gaatkensplas te lopen en dan even de Gaatkensbult te bezoeken. Maar we zijn een bochtje te vroeg naar links gegaan, als straf hebben we onszelf de lus over de Heinenoordtunnel opgelegd.

Na dat ommetje toch de top van de bult bereikt en, bijkomend van de beklimming, van het uitzicht over de Oude Maas en Carnisselande genoten. Met een zonnetje had het wellicht mooier geweest, maar het was zeker de moeite waard.

We vervolgden onze weg langs de Gaatkensplas, via de Koedood naar de Middeldijk. Dan door de wijk Nieuweland, langs onze club… terug naar start met 16,5 km in 1 uur 44 min. op de klok.

Net als bij de Marathon Trainingslopen weer gezellig lopen kletsen, het tempo lag alleen ietsje hoger. Sinds 13 april hadden we geen van beiden meer een duurloop gedaan, het viel best even tegen om tempo te houden tijdens het praten. Dat tempo moet nog wel wat omhoog, willen we op 19 juni bij de Inner Circle Run de 10 km. onder de 55 minuten kunnen lopen. Kaken op elkaar dus de 19de!

Garmin Connect – Details

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *