CW-X Coopertest

Coopertest%25202013%2520039.JPGOp de middelbare school had ik er veel voor over om de Coopertest te missen, en ik was niet de enige. Zo’n 25 jaar later ben ik er enorm enthousiast over en alweer was ik, gelukkig, niet de enige.

In voorgaande jaren organiseerden de diverse looptrainers een Coopertest voor hun loopgroep of verenigingsbreed, maar daar zat eigenlijk nooit echt regelmaat in. Toen ik bij enkele trainers navraag ging doen wanneer er weer eens een Coopertest gelopen ging worden, was het antwoord in de trant van ‘de atleten hebben er niet zo veel zin in’. ‘Nou, ik wel’, dacht ik en als een ander het niet doet, moet je het zelf doen.

Eerst ben ik bij de trainers gaan informeren of zij het een goed idee vonden om twee maal per jaar een Coopertest te organiseren voor de hele vereniging en voor lopers buiten de vereniging. Het idee werd positief ontvangen. Aan CW-X Benelux BV, zij zijn importeur van CW-X compressie kleding, heb ik gevraagd of zij interesse hadden hun naam aan het evenement te geven, de kosten voor hun rekening te nemen en met een kledingstand te komen. Zij zagen dit als een mooie gelegenheid voor meer naamsbekendheid.

Op 14 mei 2013 werd de eerste CW-X Coopertest een feit op de atletiekbaan van C.A.V. Energie. Ik ben zeer tevreden met de opkomst, 77 atleten hebben zich, verdeeld over 5 series, aan deze test onderworpen. De omstandigheden waren ondanks de slechte weersverwachting toch redelijk te noemen. Iedere deelnemer kon na afloop bij de CW-X stand een flesje water halen.

De reden dat ik deze Coopertest organiseerde was omdat ik zelf graag wilde lopen. Nou is dat als organisator van het geheel toch wat lastig, maar ik heb meegedaan en ben zeer tevreden met het resultaat, 2350 m. Volgens de tabel van de Atletiekunie is voor mijn categorie, 40-49 jaar, een afstand van 2333 m. of meer ‘uitstekend’, yeah!

Er is een formule om je Coopertest afstand om te rekenen naar je 10 km. tijd:
Deel 10 door de afstand van de Coopertest (in kilometers). Neem dit getal tot de macht 1.06. Die uitslag vermenigvuldigen met 12. De uitslag komt aardig overeen met wat op de 10 kilometer gelopen zou kunnen worden. Ik kwam uit om 56:09 min. Daar teken ik voor!

Al met al dus een zeer geslaagd evenement. 14 november weer.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *