Clinic Cross Country

“Beter vandaag pijn, dan morgen spijt”

Vandaag een nuttig besteedde dag bij C.A.V. Energie. Om 9.30 uur de training met de Zaterdagochtendgroep, na een bakkie koffie en een goedverzorgde lunch trainersoverleg met de looptrainers.

20141213_162638.jpg

Om 14.00 uur kregen de trainers van C.A.V. Energie de clinic ‘Cross Country’ aangeboden door de Loopsectie. De clinic werd gegeven door voormalig bondscoach cross, Jack Wouters.  Tijdens een presentatie kregen we informatie over hoe een crosstraining onderdeel kan worden van een trainingsplan en hoe je deze kan gebruiken om een doel te bereiken, zij het voor een 800 meter of een marathon. Ook is deelname aan een cross een goede manier om wedstrijdritme te houden. 

De tips hoe een cross tactisch te lopen mochten we later in de middag in praktijk brengen op een, op onze accommodatie uitgezet, parcours. Na een warming up en enkele verkenningsronden werd een piramidetraining van 30” – 1’ – 1’30” – 2’ -1’30” – 1’ – 30” afgewerkt onder toeziend oog van Jack Wouters, de Energie Running Team trainer en enkele geblesseerde trainers.

20141213_155123.jpgHet parcours was zeer divers en pittig; Over een drassige grasstrook, via loopladder tegen het talud omhoog, grasstrook, talud weer af, over de baan richting gras middenterrein, loopladder, horden, slalom tussen speren, door de verspringbak, slalom langs markeerschotels en over het gras door naar start. Hoewel het hier geen wedstrijd betrof werd er behoorlijk gestreden door de diverse trainers. Ook ik kon niet laten hetgeen resulteerde in veel gehijg, een behoorlijk hoge hartslag en een rooie kop. Doel van de training was tactisch en efficiënt lopen waarbij men vooral moet letten op de loophouding.

Met enige trots nam ik de complimenten van trainer Aad Vink in ontvangst. Hij vond dat ik qua tempo en houding het parcours goed aflegde, ik durfde te lopen.

Ter afsluiting van deze dag een gezellige borrel en even napraten.

Klik hier voor alle foto’s

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *