10 km Rotterdam

IMG_2171.jpgDe ‘Coolsingel’, dat maakt de Marathon van Rotterdam zo geliefd bij lopers. De sfeer, de muziek en de enorme massa die je die laatste 500 meter naar de finish schreeuwt. Voor de lopers die geen marathon willen of kunnen lopen, maar dit toch willen meemaken is er de 10 km. loop.

In januari heb ik even geproefd aan de lange afstand door mee te lopen met de 23 km. Marathon Trainingsloop. Het was voor mij wel duidelijk dat ik nooit een marathon ga lopen.

Ruim een maand geleden bood m’n maatje Gerard zijn startbewijs op de 10 km. aan. De startbewijzen voor deze afstand waren al lang uitverkocht. Het zou niet in me opkomen om me voor zo’n massale loop in te schrijven, maar ja, als een startbewijs krijgt, zeg je natuurlijk geen ‘nee’.

Vrijdagmiddag ben ik het startnummer op gaan halen bij de Marathon Sport Expo, het had nog best wat voeten in de aarde om het nummer over te schrijven van Gerard naar mij, maar het is gelukt. ’s Avond even creatief aan de slag geweest om de voorgedrukte naam te wijzigen en ook dat was een succes. Het was overigens een heel gezellige middag en avond. Heb wat tijd doorgebracht bij de stand van CW-X bij Walter en Wilco en heb veel bekenden gezien en gesproken. Op weg naar de trein kwam ik wat mensen van Energie tegen die eerst nog wat gingen eten en ik ben gezellig met hen mee gegaan.

Zondagochtend ben ik met Klaas naar het station gegaan, waar we datzelfde groepje weer troffen. Iedereen was op zijn of haar manier wat nerveus, maar men had er veel zin in. Klaas en ik waren te gast bij Willy en Cok, zij wonen op de Blaak, vlakbij de start en finish en met prachtig uitzicht op het parcours. Rond 10.00 uur bracht Klaas me naar startvak B. Mazzeltje, want de meesten van Energie startten in vak C of D en daar was het veel drukker. Om 10.45 uur klonk het kanon en daar gingen we met zo’n 10.000 lopers.

Het was erg warm, de eerste warme dag sinds tijden en daar hebben veel mensen last van gehad, ook ik had er moeite mee. En het was druk! Vooral op de wat smallere stukken liep de boel vast. En daar was ‘ie dan na 9,5 km. de ‘Coolsingel’. Op dat laatste stuk wordt je door het publiek gedragen, het moedigt je aan nog even extra aan te zetten op weg naar de finish. Had echt het idee dat ik harder liep dan met de Oude Maasloop twee weken terug, mar bij de finish bleek dat ik langzamer gelopen had, 58:02. Nou ja, was leuk om mee te maken.

Na de finish nog even nagepraat met andere lopers en bij Willy en Cok gezellig soep en broodjes gegeten. Rond 14.00 uur gingen Klaas en ik weer richting Barendrecht.

Vanaf 19.30 uur was er in de kantine van C.A.V. Energie een gezellige Marathon Afterparty. Een heerlijke avond om even na te praten en te borrelen.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *