Wandelen in Barendrecht

Op woensdag 4 oktober organiseerde OmZien Barendrecht in samenwerking met Kijk op Welzijn een wandelactiviteit voor blinden, slechtzienden en voor wie zin had om mee te wandelen.

Rond 13.00 uur verzamelden de deelnemers bij het Sociaal Hart aan de Windsingel voor een wandeling van bijna 5 km. door o.a. de oude dorpskern, Park Nieuweland en Park Buitenoord. Naast de wandelaars Terry, Claartje, Marco, Martine en Esther (organisator) werd de groep versterkt met de Buurtsportcoach Nine en stagiair Zoë van Kijk op Welzijn.

De weersomstandigheden waren zeer goed en de wandelaars raakten onderling al snel in gesprek. Na 5 kwartier was de groep weer terug bij het Sociaal Hart alwaar voor de deelnemers een kop koffie/thee met een heerlijk stuk boterkoek klaarstonden. Er werd door de groep nog even gezellig nagepraat en de organisatoren kijken terug op een geslaagde activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is.

Op deze dierendag was bij het Sociaal Hart het ‘Woef Café’ geopend. Honden konden naar hartenlust spelen en samen met hun baasjes genieten. De aanwezige blindengeleidehond kon ook zijn geluk niet op toen hij een heerlijke puppyccino kreeg en een speeltje mocht kiezen.

Rond 15.30 uur namen de deelnemers afscheid en werd de hoop uitgesproken elkaar weer te treffen bij een volgende activiteit.

OmZien Barendrecht is een initiatief voor het verenigen van blinden en slechtzienden in Barendrecht en omgeving. Tevens voor iedereen die belang of interesse heeft in de activiteiten die OMZIEN organiseert. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Kijk op Welzijn.

Foto’s Wandelen in Barendrecht

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in OmZien. Bookmark de permalink.

2 reacties op Wandelen in Barendrecht

  1. Claartje Aarnoudse-van Nispen schreef:

    Leuk stukje Esther!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *