Nationale Voorleeslunch

De Nationale Voorleeslunch, een initiatief van De Leescoalitie, vond plaats op Nationale Ouderendag. Door heel Nederland vonden honderden voorleessessies plaats. Kijk op Welzijn en KBO-PCOB organiseerden en coördineerden de voorleeslunch op 14 locaties in Barendrecht. Hier droegen bekende Barendrechters het voorleeslunchverhaal voor. De lunch werd gesponsord door Jumbo Carnisselande en Bewust Barendrecht en mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers.

Ik had gekozen voor locatie ‘Het Tuinhuis’. Hier was Ed Aldus, onder meer bekend als weerman bij RTV Rijnmond, te gast als voorlezer van een voor deze gelegenheid geschreven verhaal.

Dit jaar schreef Ronald Giphart het Nationale Voorleeslunchverhaal, De reünie. In het verhaal komen twee groepen ouderen bijeen in hetzelfde restaurant voor hun jaarlijks weerzien. De ene groep bestaat uit vrouwen van het waterpoloteam uit de jaren tachtig en de andere groep was jarenlang actief in het Nationale Reddingshonden Team. Aanvankelijk hebben de groepen geen aandacht voor elkaar totdat een van de dames begint te speechen.

De lunch was heerlijk, maar vooral heel gezellig. Het in gesprek komen met elkaar is één van de redenen waarom dit wordt georganiseerd. Nou, dat lukte prima aan onze tafel! Het kaartje met de ‘conversatie starter’ was niet nodig.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *