Visio Het Loo Erf 7

Maandag 23 februari 2015

Ja, daar lig je dan, op vrijdagmiddag, op de tafel bij de fysio; Overbelaste kniebanden en kraakbeen… Voorlopig geen trappen lopen, geen Apeldoornse heuvels. En zondag dan?! 30 km. Marathon Trainingsloop. Die kon gelopen worden mits de route vlak is. Tja, aan de Randstedelijke viaducten had ik even niet gedacht…

Vanochtend was de ergste pijn wel over en kon ik ontspannen beginne aan m’n eerste lesuur Braille. Bij Computertraining, dat in mijn geval nog steeds Computervaardigheid schijnt te heten, ging het gebruik van Outlook me al beter af. Na de lunchpauze mocht daar nog een uurtje op door oefenen, bijlagen openen en opslaan.

Bij Creatieve Vaardigheid heb ik de randen geknipt van m’n mozaïekschaal en daarna het geheel geprobeerd schoon te schrappen. Wat een karwei, ben er nog niet klaar mee.

Het avondeten was heerlijk; Nasi Goreng, Rendang smoor en lekkere salade. Als toetje Maracujakwark met perzik. Weer veel te veel gegeten!

Het was zo gezellig dat ik vanaf 14.00 uur niet meer op m’n kamer ben geweest. Één van de observanten is een snelle hardloper met tijden van 15.20 op de 5 km. in zijn topjaren, nu loopt ‘ie in een uurtje met gemak 15 km. weg. Ontzettend leuk hem te ontmoeten en met hem over hardlopen te praten. De avond vloog om, het was weer gezellig aan de stamtafel.

Dinsdag 24 februari 2015

Het eerste uur was weer eens vervallen, gelukkig kon ik bij Creatieve Vaardigheid alvast terecht en verder met m’n schoonmaakklusje. Ik vond de rand van de schaal toch niet zo mooi en ben in het tweede uur weer stukjes gaan plakken. Dat hield wel in dat ik vandaag niet aan voegen zou toekomen. Jammer, maar nu afraffelen zou zonde zijn. Terwijl de lijm ging drogen, ben ik vast begonnen met m’n nieuwe projectje. Het wordt een dienblad met een mozaïek van Moyoni.

Daarna een uur Braille, gevolgd door een gesprek bij mijn Trajectbegeleider. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik vanmiddag al bij een Videoloog (Zientrainer) terecht kon en ze zal me ondersteunen in mijn wens sneller in aanmerking te komen voor een geleidehond.
Vanmiddag zou ik met een mede revalidant gaan hardlopen, maar deze afspraak heb ik tijdens de lunch helaas moeten afzeggen, omdat ik om 15.00 uur bij de Videoloog moest zijn. Eigenlijk ook beter voor m’n knieën.

Bij Creatieve Vaardigheid een uurtje gezongen, liedjes uitgezocht en alvast geoefend op ‘Scarborough Fair’. Moeilijk nummer!

Daarna naar de Videoloog voor een kennismaking en om te kijken welke filterbril het beste bij me zou passen. Helaas was het assortiment zo klein dat we niets geschikts konden vinden. Moet het nog even doen met de bril die ik nu heb.

20150224_202535.jpgBruine bonensoep met stokbrood en fruitcompote, dat was wat vanavond de pot schafte. Ik vond het geen straf, velen waren buiten de deur gaan eten.

Om de tijd door te komen een gezellig potje Skip Bo gespeeld. Om 20.00 uur begon een concert dat werd uitgevoerd door onze muziektrainers Jorien en Mathijs, wat een artiesten! Daarna was het wederom gezellig.

Woensdag 25 februari 2015

Twee uur Computertraining, deze uren werden voor een groot deel besteed aan het juist benoemen en vinden van ‘Bumpons’ of wel plakvoetjes. Een handig plakdingetje om o.a. diverse spullen mee te merken.

Bij Braille kreeg ik de keus of ik wel of niet de lettercombinaties OE, SCH, CH en IJ wilde leren. Ach, nou ik toch bezig ben, doe me die ook maar!

Na de lunch een uur keyboard gespeeld en daarna nog een uur Braille. Mijn gebruikelijk trainer voor dit uur was er niet, ze had een tv-optreden bij Tijd voor Max. Van haar vervanger heb ik m’n eerste leesboek gekregen “Schuurpapier”. Hopelijk kom ik er van het weekend aan toe er vast in te lezen… Of heet dat voelen?

Het avondeten bestond uit aardappelen, vergeten groenten (koolrabi) met kaassaus en een rundervink, heerlijk. De mensen die wel varkensvlees eten kregen een zgn. ‘Appelvink’… Te zot voor woorden… Het schijnt dat in het verleden een revalidant heeft geklaagd over het noemen van de ‘Blinde vink’. Zulke mensen mogen ze van mij inmetselen. Bitterkoekjesvla als toetje.

20150225_191129.jpgOm 19.00 uur begon het Open Podium. Alle optredens werden begeleid door Jorien en Mathijs. Wat een respect verdienen de mensen die daar durven te staan! Enkele optredens waren indrukwekkend, op Het Loo Erf schuilt talent. Het was erg druk. Naast veel trainers hadden ook veel oud-revalidanten de moeite genomen hier naar toe te komen om de mensen toe te juichen. Na afloop was een oud revalidante prachtig piano aan het spelen waaronder mijn favoriete stuk ‘Comptine d`un autre ete’. Zij wist me te vertellen dat zij geen noot kon spelen toen ze op Het Loo Erf kwam, 7 maanden later duidelijk wel. Er is dus hoop voor mij! Het gaat wel wat gestolen uurtjes in het muzieklokaal en discipline kosten.

Geweldige avond!

Donderdag 26 februari 2015

Van de twee uur Computertraining heb ik er vier gemaakt, want Bewegingsagogie verviel door ziekte van m’n mobiliteitstrainer. Ik had wat uurtjes eerder naar huis kunnen gaan, maar dan zou ik de poffertjes tijdens de lunch hebben gemist. En wat extra uren training achter de PC kan geen kwaad. Ik heb de lessen Outlook afgerond en ben daarna gaan oefenen met ‘Talk Back’ op m’n telefoon met de app ‘Google tekst naar spraak’. Het is een vreselijke stem, maar het is toch wel handig om lange stukken tekst mee te beluisteren.

Om 14.00 uur werd ik opgehaald door de taxi, 16.00 uur thuis waar Moyoni me zat op te wachten met heerlijke kopjes en kroeltjes.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Visio Het Loo Erf 7

  1. Joke van Rooden schreef:

    Leuk geschreven. Sterkte met je knieën!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *