Visio Het Loo Erf 5

Maandag 9 februari 2015

Het was vanaf donderdagmiddag lekker druk; Huisarts, trainen, fysio, bestuursvergadering, verjaardag en 28 km. trainingsloop. Deze week op Het Loo Erf even bijkomen.

Om 10.30 uur Braille en daarna een uur Computertraining. Na de lunch nog een uur Computertraining en daarna verder met m’n mozaïek bij Creatieve Vaardigheid.
Het was wat stiller in de eetzaal, want er stonden snijbonen op het menu, ook niet mijn favoriet, maar ben niet uit eten gegaan. Het was trouwens best lekker; Snijbonen stamppot, een sucadelapje en bananenvla toe.

Vanaf 21.00 uur was het aan de stamtafel heel gezellig.

Dinsdag 10 februari 2015

Bij Bewegingsagogie heb ik geoefend met het oversteken van een drukke weg, dat viel nog niet mee. We zijn naar het kleine winkelcentrum gelopen en daar kreeg ik de opdracht op reuk te bepalen langs welke winkels ik liep. Voor het teruggaan vroeg de trainster of ik het zag zitten zelfstandig terug te lopen. Tuurlijk! Maar toen ik merkte dat ze echt niet bij me liep, vond ik het toch best eng. Ben goed teruggekomen, maar wel één keer erg geschrokken van een auto.

Bij Braille kon ik even bijkomen van de voorgaande spannende uren, daarna een fijn gesprek gehad met mijn Trajectbegeleider.

Ik was moe. Misschien te laat naar bed, de inspanning in de ochtend, beide? Ik ben na het middageten even lekker op bed gaan liggen.

Om 14.00 Creatieve Vaardigheid dit keer in de vorm van zangles. Weer een nieuw liedje geleerd en in canon gezongen. Ik vind het steeds leuker dat zingen.

Hierna werd ik bij de Service Desk verwacht voor een ‘PAI’, geen idee wat het voor staat, dat wisten zij ook niet… Het was in ieder geval een vragenlijst over in hoeverre ik bepaalde dagelijkse activiteiten moeilijk vind.

Er was niet veel tijd meer over voor hardlopen en om eerlijk te zijn had ik er ook geen puf voor. Om het een beetje goed te maken heb ik me voor de yogales aangemeld. Ik ben lekker een uurtje op bed gaan liggen en heb zowaar even geslapen.

Aan tafel! De post werd rond gebracht, er zat weer een leuke kaart voor mij bij van de atleten uit Loopgroep D en E. Het avondeten was heerlijk; Thaise Kipsmoor, noedels en Perzik-Maracujavla. De yogales was heel prettig en ontspannen. Aan de stamtafel was het wederom gezellig. Ik heb wat last van m’n keel gekregen, port als remedie.

Woensdag 11 februari 2015

Na twee uur Computertraining had ik een roostervrij uur, maar gelukkig kon ik terecht bij handvaardigheid. Weer even ontspannen verder knutselen aan mijn mozaïekbord, het schiet al aardig op.

20150211_155649.jpgOm 11.30 uur had ik Braille; Vandaag m’n eerste zin (met punt) gelezen. Een mijlpaal…

Na de lunch keyboardles en daarna weer Braille. Vier nieuwe tekens geleerd J, T, Z, Cijferteken, de bijbehorende zin is me even ontschoten.  Op de Q, X en Y na heb ik het alfabet compleet. We hebben een spelletje braille domino gespeeld, erg leuk!

Om 16.00 uur had ik vrij, maar had nog wel zin om iets te doen. Ben bij handvaardig binnen gestapt en mocht gelukkig aanschuiven.

Ik ben licht verkouden en de keelpijn blijft ook een beetje zeuren, veel thee gedronken in plaats van koffie.

Na het avondeten, kippenbout, aardappelfantasie, kerriekoolsalade en vruchtencompote, hadden we een heel leuke avondactiviteit; Fimoklei kralen maken. Ik heb heel wat kraaltjes gemaakt, deze ga ik volgende week verwerken in een armband.
Daarna nog heel gezellig, met een geneeskrachtig portje, zitten praten aan de stamtafel.

Donderdag 12 februari 2015

Twee uur Computertraining, frustratie!! Leuk hoor, nieuwe software, maar als de lesstof nog niet up to date is, is het lastig leren. Ik was bezig met ‘spellingscontrole’, in Word 2010 was dat heel anders dan in de 2013 versie. Proefondervindelijk moest ik door de opdracht heen zien te komen, er zat niet veel logica in. Els noteerde de veranderingen t.o.v. Word 2010, maar moest haar notities steeds weer aanpassen, grrr….

Ineke, een vriendin en medebestuurslid van C.A.V. Energie kwam me vandaag ophalen. Ze kwam tijdens mijn computertraining en Els legde haar één en ander uit en liet mij een opdracht met de spellingscontrole uitvoeren. Dit ging natuurlijk weer fout, gelukkig gin het bij Els niet beter. Wel een goed voorbeeld om aan te geven hoe moeilijk non visueel werken is. Op een beeldscherm zie je al gauw hoe de structuur van een venster is.

Mijn trajectbegeleider had aangeboden Ineke te ontvangen en haar rond te leiden door de ‘Tocht’. Dit is een informatieve toer waarbij de bezoeker meer inzicht krijgt in hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Op een gegeven moment kreeg Ineke een geblindeerde bril en een stok, zij moest hiermee een parcours afleggen. Ik heb me rot gelachten, wat grappig om iemand zo gedesoriënteerd te zien schuifelen. Ik vond dat ze het trouwens heel goed en moedig deed.

Hierna heb ik een rondleiding gegeven over het terrein en m’n kamer laten zien. We zijn ook even bij mobiliteit langs gegaan. De bal aan mijn stok rolde niet… Een ‘pekelbal’, hij zat vast door  het vuil dat er tussen is gaan zitten. Schoonmaken met heet water hielp niet meer. Ik kreeg een nieuwe bal, ik rol er weer vrolijk op los.

We zijn naar het kleine winkelcentrum gelopen en hebben daar gezellig geluncht bij ‘Crummz’. Daarna heeft Ineke me thuisgebracht.

Het was zo gezellig! En leuk dat de trainers en trajectbegeleider de moeite hebben genomen e.e.a. uit te leggen. Meestal gebeurt dit tijdens een zgn. ‘Open Dag’.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *