Visio Het Loo Erf 32

Maandag 24 augustus 2015

Vanochtend was ik lekker op tijd bij Visio Het Loo Erf. Na een kopje koffie op het gemak mijn kamer weer eigen gemaakt. Bij Braille hoofdstuk 10 bereikt in ‘Een schot in de roos’. Ik ga dit boek tijdens mijn revalidatie niet uitlezen, vrees ik. Dan maar in een paar gestolen uurtjes thuis op de bank… Bij Creatieve Vaardigheid gepuzzeld met wat stukjes tegel. Ik moet opschieten, volgende week mijn laatste training hier en dan moet het mozaïek eigenlijk af zijn. Ik ga kijken of ik wat vrije uurtjes kan gebruiken op toch op tijd klaar te zijn.

Na de lunchpauze twee uur VP Training; Ik heb verder geoefend met de spellingscontrole, dit keer op een folder die ik zelf had geschreven, gelukkig was ik snel klaar…. Nog een uurtje pianoles bij Creatieve Vaardigheid; Een fijne les waarin ik een leuke oefen variant kreeg op ‘Sandy Beach’.

Het avondeten gaat me helaas steeds minder smaken. Men beweerd dat dat komt omdat je eraan gewend raakt. Zou dat het zijn? We aten boueff Bourginion met wortelen en rijst. Het toetje was een mierzoete tiramisu mousse. Na het eten gezellig zitten praten aan de stamtafel. Even naar de kamer en later ook weer een gezellige avond aan die zelfde stamtafel.

Dinsdag 25 augustus 2015

Vandaag begonnen met twee uur Groeps Dynamische Revalidatie. We zijn aanbeland bij het onderwerp ‘Persoonlijke Effectiviteit’. We hebben het gehad over kritiek of feedback geven. Wat is het verschil en wat bereik je ermee? En hoe voelt het als je één of beiden zelf krijgt?

Om 10.30 uur arriveerden twee vriendinnen van de atletiekvereniging, José en Christine. Zij liepen vandaag mee tijdens een zgn.’Meeloop dag’. We gingen eerst naar Braille, daar werd e.e.a. uitgelegd over waarbij braille o.a. kan worden toegepast. Daarna heb ik het leuke artikel “Ratten laten elkaar niet stikken”, voorgelezen via de leesregel. Daarna hadden we een afspraak bij mijn trajectbegeleider. Een gezellig en voor mijn vriendinnen een informatief gesprek. We zijn even naar gebouw Gamma gelopen, daar heb ik mijn mozaïek laten zien. Mijn ergotherapeut had ook nog even tijd om te laten zien wat ik daar zoal leer. José en Crhistine aten gezellig mee in de eetzaal. Om 13.30 uur had de trajectbegeleider nog een half uurtje ingepland voor ‘De ’tocht’, een ervaringstocht om te beleven hoe een slechtziende of blinde dingen ervaart in het dagelijks leven. Leuk om te zien hoe beide dames dit op geheel eigen wijze beleefden.

IMG_0437.JPGHierna zijn we naar Videologie gegaan. Hier heb ik samen met de trainer geprobeerd uit te leggen wat er aan mijn ogen mankeert en hoe ik daar mee om ga. Als huiswerk had ik op gekregen een folder te maken over mijn beperking, ik kon mooi terugvallen op wat ik daarin geschreven had. Bij VP Training heb ik de folder nog even nagekeken en afgedrukt. Zag er netjes uit. José en Christine kregen wat nadere uitleg over waar ik mee werk en hoe ik dat in de toekomst kan inzetten.

We zijn om 17.00 uur even naar mijn kamer gegaan en daarna naar ‘Café de Hamer’ voor een hapje eten. Ik wist al wat ik wilde; Een ‘Hamerburger’ en een ‘König Ludwig Weissbier’, what else?! We hebben er een bijzonder gezellige avond van gemaakt. Het was een heel leuke dag, maar ook vermoeiend.

Woensdag 26 augustus 2015

Het uur VP Training vloog om. Ook het uur Braille verliep snel. Bij Videologie zijn we ingegaan op de folder die ik heb gemaakt, we gaan er nog wel wat aan veranderen. Bij Creatieve Vaardigheid heb ik samen met de trainer tegelstukjes zitten plakken en tegelijk een prettig gesprek gehad. Daar heb je anders nooit zo de gelegenheid voor.

Na de lunch weer een uurtje achter de PC, daarna bij Braille met de leesregel gelezen. Het was een gezellig uur, meestal om deze tijd, tijd om melig te worden. Bij Creatieve Vaardigheid weer even serieus; ‘Sandy Beach’ kan ik nu wel aardig spelen, maar met de pedalen erbij is het net wat moeilijker. Het klinkt wel heel mooi.

Na een lekker maal, Macaroni, provinciaalse saus met kip, Parmezaanse kaas en yoghurt als toetje, zijn Lieke en ik een stukje gaan wandelen. Het werd een heel avontuur. We kwamen onderweg een verwarde oudere dame tegen die haar moeder wilde bezoeken inde tuin. We zijn met de vrouw op zoek gegaan naar een zorginstelling, maar hadden geen idee waar heen te lopen. Onderweg het aan een paar mensen gevraagd, maar die wisten het ook niet. Het Loo Erf gebeld, zij noemden enkele namen tot de vrouw de juiste naam herkende. Toen moesten we dat nog zien te vinden. Gelukkig wist een passant ons een eind op weg te helpen. Bij de zorginstelling aangekomen werd de vrouw gelukkig herkend als bewoonster. We waren blij dat de vrouw weer veilig thuis was, zij ook trouwens. We hadden hier een goed gevoel over en vonden dat we nu zeker een ijsje verdiend hadden. Eerst nog een paar boodschapjes en dan naar de ijssalon voor een heerlijk hoorntje met Snickers- en stroopwafelijs. Bij terugkomst op Het Loo Erf was het al donker en ook de bar was al open. Mooi, tijd voor een Radler biertje.

Donderdag 27 augustus 2015

Dit was wel een heel bijzondere dag. Het eerste uur bij VP Training een informatie documentje gemaakt voor mijn bezoek later vandaag. Met de trainer doorgenomen wat we hen kunnen laten zien. Daarna naar de trajectbegeleider voor ons wekelijkse gesprek. Deze was wat kort, want mijn bezoek was er al. Mijn moeder en haar vriendin en diens man kwamen vandaag voor de tweede ‘Meeloop dag’ van deze week.

Na een kopje koffie zijn we eerst langs gegaan bij handvaardigheid, ze hebben kennis gemaakt met mijn trainers en mijn werkstuk bekeken. Even de neus om de hoek bij textiel dacht ik, maar daar waren de dames zo van onder de indruk, dat ik ze daar nauwelijks vandaan kreeg. We waren inmiddels laat voor Bewegingsagogie. Dit was overigens een bijzonder leuke, maar voor mij ook heel fijne belevenis. Mijn moeder heeft met mijn ervaringsbril en stok gelopen en later ook met de dogsim. Haar vrienden deden dit ook, maar dat mijn moeder dit deed vond ik heel dapper en ik ben trots op haar.

De lunch hebben we aan de stamtafel genomen. Om 13.30 uur hadden we een gesprek met mijn trajectbegeleider. Zij heeft mijn moeder en haar vrienden goed kunnen uitleggen wat voor een traject ik hier doorloop en hoe ik vorderingen maak. Daarna waren we welkom in het lokaal bij VP. De trainer had een mooie presentatie samengesteld waarin hij eerst liet zien hoe een ziende de PC gebruikt. Hij vroeg mij hen te laten zien hoe ik tot 8 maanden geleden achter een computer zat. Daarna ging hij stap voorstap uitleggen wat ik nodig heb om op een meer ontspannen wijze te kunnen werken. Hij liet zien wat ‘JAWS’ en ‘MAGIC’ mij bieden en eindigde met de braille leesregel. Ik kreeg het gevoel dat men een goed beeld kreeg hoe veel makkelijker deze manier van werken voor mij is. We zijn hierna nog even bij muziek langs gegaan, maar er was geen piano beschikbaar. Na een bezoekje aan mijn kamer zijn mijn moeder en haar vrienden weer huiswaarts gegaan. Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan deze ‘Meeloop dag’.

Vanavond nog even lekker mee gegeten. We kregen gekookte aardappelen, spinazie met een ei. De sukadelap heb ik aan m’n buurman gegeven, die genoot er duidelijk van. We werden verrast met een Viennetta ijsje als toetje. Nog een bak koffie en daar was mijn favoriete taxi chauffeur al. Zij dronk nog gezellig een bakkie mee en toen naar huis.

 

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *