Visio Het Loo Erf 31

Maandag 17 augustus 2015

Daar zit je dan… 7.45 uur, braaf te wachten op een taxi. Tot je jezelf afvraagt: “Heb ik die wel besteld eigenlijk?”. Nee dus! Complimenten aan Achmea Vervoersservice en Taxi Wegman, om 11.15 uur meldde ik me in Apeldoorn bij de servicedesk bij Visio Het Loo Erf; Sleutel en rooster ophalen, koffer naar de kamer en een lekker bakkie. Een uur Braille gemist, de schade is beperkt gebleven.

Bij Creatieve Vaardigheid gezellig samen met de trainer zitten puzzelen met tegelstukjes. Na de pauze twee uur VP Training; Spellingscontrole in ‘Word’ is niet zo moeilijk, maar om een beter overzicht te krijgen van wat er allemaal fout is, is het handig om de ‘JAWS’ spellingscontrole en de brailleleesregel er naast te gebruiken, ALT+SHIRFT+L, INSERT+F7… en nog meer om te onthouden… De Creatieve Vaardigheid muziekles was leuk. Weer flink geoefend op ‘Sandy Beach’ en daarnaast wat theorie.

De maaltijd bestond uit Spaanse kip, ratatouille en wilde rijst. Het Vienetta ijsje viel in bij iedereen wel in de smaak. Ja, en dan? Geen Simone om even een kop koffie mee te drinken. Dan maar naar m’n kamer en wat berichtjes sturen, radio luisteren, luieren… Blijkbaar werd de leegte zo’n 10 km. onder Groningen aangevoeld, Erik belde even… Nou ja even… De bar was bij het einde van het gesprek inmiddels open. Het was vreemd beneden, er zat niemand aan de stamtafel, wel wat mensen op de bank waar ik bij ben gaan zitten. Het voelde anders, anders is niet erg, maar ik miste Simone.

Dinsdag 18 augustus 2015

Van 08.30 tot 10.30 Groeps Dynamische Revalidatie; We hebben een tussentijdse evaluatie gedaan, eens kijken hoe ver we zijn op bepaalde punten waarmee we het moeilijk hadden in het dagelijks leven. Ik ben in ieder geval zeer tevreden; Op alle punten flink vooruitgang geboekt. Een uurtje vrij… heerlijk! Even gezellig met Lieke bij gekletst en rustig op m’n kamer wat berichtjes naar vrienden verstuurd. Om 11.30 uur Trajectbegeleiding; De meeloopdagen van volgende week dinsdag en donderdag doorgenomen.

Om 14.00 uur was het tijd voor Braille; Weer eens een stuk gelezen in het boek van De Waal en Baantjer, ‘Een schot in de roos’.Het is nu toch wel spannend aan het worden. Het uur PV Training van 16.00 verschoven naar 15.00 uur, zodat ik nog een keer met Sander kon gaan hardlopen. ‘Internet Explorer’ doorgenomen. Even het geheugen opfrissen v.w.b. de te gebruiken sneltoetsen. Ik wist het nog aardig.

Sander en ik waren al omgekleed, we konden vanuit de les zo vertrekken. We hebben nog een keer dat mooie rondje rond o.a. het Paleispark gelopen. . Het was heerlijk weer om te lopen, lekker tempo. Details Garmin Connect.

Na een lekkere douche gauw aan tafel voor de prak. Gekookte aardappelen, sperziebonen en een kalkoenburger stonden op het menu. De pepersaus gaf het smaak. Aardbeien yoghurt als toetje.

IMG_0386.JPGOm 19.00 uur vertrokken we met z’n zessen voor een tandemtochtje. Wederom richting Vaassen en Kasteel Cannenburch, maar de terugweg was verrassend anders. Een leuk ritje van ca. 22 km. Blij dat ik weer eens ben mee gegaan en geen last meer van m’n knieën, onder voorbehoud… Details Garmin Connect. De stamtafel was redelijk bezet vanavond en het was ook best gezellig.

Woensdag 19 augustus 2015

Vanochtend bij PV Training weer verder geoefend met ‘Internet Explorer’. Ben tot de ontdekking gekomen dat websites bezoeken en er doorheen navigeren makkelijker gaat met de iPhone. Twee uur vrij! Ik was moe, ben lekker op m’n bed gaan liggen en heb heerlijk geslapen. Toen om 11.15 uur m’n wekkertje ging, was ik niet blij… Een beetje gammel en slaperig verscheen ik bij handvaardigheid. Rustig verder gewerkt aan mijn mozaïek.

Na de pauze was ik gelukkig een stuk fitter. Een uur achter de PC en daarna pianoles. Het moeilijke riedeltje van ‘Sandy Beach’ zit er in, vooral moeilijk omdat de vingers een heel eind uit elkaar geplaatst moeten worden. Daarna nog een uurtje Braille; Met de leesregel een maf verhaal gelezen over de ontbijtgewoonten van lager opgeleide t.o.v. hoger opgeleide Nederlanders.

IMG_0398.JPGOm 17.30 uur gingen we met een klein groepje richting ‘Café de Hamer’ om het einde van de revalidatie van Sander te vieren. Sander pakte uit… Genoten van een fantastische hamburger, een heel smakelijk toetje en bier… König Ludwig Weissbier en Veluwse Schavuyt Amber. Oh, wat zat ik vol! Rond 22.15 uur terug op Het Loo Erf. Nog even een flesje cola en dan naar bed. Of er een foto gemaakt kon worden… Esther met cola?!

Donderdag 20 augustus 2015

Bij PV Training op het gemak bezig geweest met spellingscontrole. Gaat nu heel goed, de sneltoetsen zijn me inmiddels wel duidelijk. Tijdens Bewegingsagogie zijn we naar het winkelcentrum gegaan om wat boodschapjes te doen, heel ontspannen. De doelen qua mobiliteit zijn wel zo’n beetje bereikt.

IMG_0390.JPGSander trakteerde tijdens de lunchpauze op kroketten, dat viel enorm in de smaak! De muzikale omlijsting werd niet zozeer vanwege de muzikaliteit, maar om de originaliteit gewaardeerd. You’ll be missed, Sander!

Vanaf 14.00 uur twee uur judo les. Dit keer samen met een mannelijke mede revalidant die ook nog eens een paar centimeter langer is. Gelukkig komt het bij judo niet aan op kracht, maar op tactiek en techniek. We waren aan elkaar gewaagd, we voelden elkaars bewegingen aan en reageerden snel en goed. Volgens de trainer waren onze ‘grondgevechten’ een mooi schouwspel. Dit was alweer de laatste training, misschien dat ik toch eens ga kijken bij een judo school bij mij in de buurt.

Naar het eten van vanavond werd door menig één uitgekeken. Een lekkerbekje met remouladesaus, patat en komkommersalade. Het stelde niet teleur, heerlijk smullen. Een bakje kersen om de maaltijd compleet te maken. Een kopje koffie en dan naar huis.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *