Visio Het Loo Erf 24

Maandag 29 juni 2015

Voor Braille had ik vanochtend een andere trainer, we hebben een aardig stuk gelezen in ‘Schot in de Roos’. Bij VP (Computertraining) was de trainer zeer verheugd toen ze vernam dat ik de (niet echt) trotse eigenaar was van een iPhone 6; Ik had een goede keus gemaakt, ik zal er echt wel aan wennen. Nu schijn ik er bij te horen… bij die grote groep iPhone gebruikers die mij tot voor kort probeerden te overtuigen dat dit apparaat mijn leven zo veel makkelijker zal maken. Nou… eerst zien dan geloven! Ik kon de opdrachten van Word Module 4 laten voor wat ze waren. Nu eerst alles leren over die iPhone. Na een uurtje had ik de lessen ‘Inleiding’, ‘Aanbevolen instellingen voor gebruik met spraak’, ‘VoiceOver’ en ‘Zoom, kleuren en contrast’ doorgenomen.

Na de lunch had ik voor de verandering Trajectbegeleiding, morgen is er weer een open dag voor een aantal revalidanten, dan heeft mijn trajectbegeleider andere verplichtingen. Het was zoals gebruikelijk weer een gezellig gesprek. De ‘VIP’ is besproken en we zijn verder gegaan met het ‘Focus’ onderzoek voor vrijwilligerswerk.

Om 15.00 uur kon ik bij VP weer verder met de iPhonelessen; ‘basishandelingen’. Daarna door naar Ergotherapie en ook hier het iPhone gebruik doorgenomen. Wel fijn dat ik deze trainingen krijg, des te sneller weet ik er goed mee om te gaan en kan ik de voordelen gaan ervaren.

IMG_0005.JPGHet avondeten bestond uit beef stroganoff, wortelsalade, rijst en als toetje blanke vla. Meteen daarna door naar ‘Charly’ voor een heerlijk ijsje met Simone en Suzan. Even op de foto… en zo werd de eerste foto op mijn nieuwe aanwinst een feit. Bij terugkomst met z’n drieën een bakkie koffie en gezellig gepraat.

De avond aan de stamtafel was rustig, maar gezellig.

Dinsdag 30 juni 2015

Na de Groeps Dynamische Revalidatie had ik uur Braille. Tijdens deze training werden de voordelen en vooral leuke dingen van de iPhone besproken. Ook de VIP-avonturen kwamen uitgebreid aan bod. Van lezen kwam niet veel. Ik had hierna een uurtje vrij en besloot deze in rust door te brengen. Heerlijk buiten gezeten en een gezellig praatje gehad met Joke, zij is deze week voor het laatst.

Na de lunch een uur Videologie; We hebben het gehad over wat licht met me doet en over het nemen van rust. De trainer was tevreden toen ze hoorde dat ik vanochtend wat tijd voor mezelf had genomen. Tussen 15.00 en 17.00 uur verder met de iPhone module bij VP. De lessen ‘Telefoon’ en ‘Mail’ kwamen aan de orde. Bij het oefenen met een e-mailbericht opstellen zat ik me zo nu en dan op te vreten, ik kon dat kreng wel door het raam smijten. Gelukkig werd ik daarvan weerhouden en kreeg ik uitleg hoe ik door tekst kan navigeren. Had ik verdorie de les over ‘snelnavigatie’, maar eerst doorgenomen!

20150701_082445.jpgDe chili con carne was me echt te pittig, had onderuit de pan geschept… Omdat ik het niet weg kreeg, kreeg ik een overgebleven dieetmaaltijd aangeboden, gekookte aardappelen met broccoli. “Wat is erger?”, vroeg ik me nog af. Het toetje maakte veel goed, we kregen taart. Vier revalidanten waaronder ondergetekende hadden voor Visio Het Loo Erf een promotiefilmpje gemaakt. Als dank kregen wij van de manager een cadeau in de vorm van drank aangeboden, in mijn geval een ‘Warsteiner’ bierpakket. Voor alle revalidanten was taart besteld.

Om 19.00 uur maakten we een tandemtocht van ca. 25 km. Om af te koelen zijn we een ijsje gaan halen. We hebben daarna nog een heel gezellige avond gehad.

Woensdag 1 juli 2015

En weer een andere, voor mij nieuwe trainer voor Braille, heel aardige man. Ik mocht bij hem een kaart in braille typen voor Joke. Daarna gezellig zitten kletsen. Bij mijn vraag of we ook nog een stuk gingen lezen, antwoorde hij: “Of we blijven nog even gezellig praten, misschien is dit wel je enige training bij mij in je traject. En het is toch al bijna tijd.” Gezellige man!

Bij Videologie kreeg ik uitleg over het gebruik van de ‘Luxmeter’. Deze kreeg ik mee om thuis en op de vereniging metingen te doen naar de hoeveelheid licht. Tijdens Ergotherapie training gekregen in het non visueel gebruik van de iPhone.

Tijdens mijn vrije uur heb ik een plekje in de schaduw opgezocht. Heerlijk op een dekentje geslapen tot het wekkertje ging, 12.30 uur. Tijd voor de lunch.

Om 14.00 uur een uur iPhone les bij VP; ‘Contacten’ en ‘Apps downloaden’ werden behandeld. Bij Braille, dit maal bij mijn vertrouwde trainer, werden de voordelen en vooral leuke mogelijkheden van de iPhone besproken. Ook mijn VIP-avontuur kwam uitgebreid aan bod. We hebben wat gelezen met de braille leesregel, nog steeds het artikel over de migratie van vlinders… Woorden als ‘Braambloesemvlinder’ vallen niet mee, maar wat te denken van ‘Kaasjeskruiddikkipvlinder’?! Toch vind ik het lezen op de leesregel erg leuk en het gaat me goed af. Het laatste uur had ik Creatieve Vaardigheid, pianoles.

Voor vanavond had Visio Het Loo Erf een barbecue georganiseerd. En hoe! Er was live muziek, een zanger/pianist die werkelijk ieder verzoeknummer speelde. De trainers stonden het vlees te bakken of hielpen bij het buffet en achter de bar. Erg lekker allemaal, en gezellig. Om het eten te laten zakken een stukje gewandeld en daarna een bescheiden afscheidsfeestje bij Joke op de kamer. Later op de avond heerlijk buiten gezeten en gezellig zitten kletsen.

Donderdag 2 juli 2015

De dag begon met een goed gesprek bij de Psycholoog, weer wat inzichten op gedaan en ook weer veel over mezelf geleerd. Bij Creatieve Vaardigheid gezellig bij Simone aan tafel gezeten en gewerkt aan mijn mozaïekproject. Van 10.30 tot 12.30 uur Bewegingsagogie; Het was inmiddels al een graad of 30, maar we kozen er toch voor om met de ‘dogsim’ te gaan lopen, geblinddoekt… Het was een goede oefening en Liza wist genoeg om een goede medische indicatie voor me te schrijven. Daar gaat ze na haar vakantie aan beginnen.

Afscheid nemen van mensen die ik in het afgelopen half jaar heb leren kennen en waarderen is moeilijk. Naast Joke heeft ook Anneke haar traject bij Het Loo Erf afgerond. Veel succes dames!

Erik schoof rond 13.00 uur aan bij de lunch. We hebben na het eten nog even gezellig buiten gezeten. Voor hem natuurlijk ook weer even leuk bekenden te zien en spreken. Hij is als verstekeling meegereisd naar Barendrecht. Klaar voor een gezellig weekend, met in ieder geval een bezoek aan de Efteling.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *