Visio Het Loo Erf 22

Maandag 15 juni 2015

Na een ontspannen weekend weer helemaal klaar voor een nieuwe week. Ik mag tevreden zijn over mijn huiswerk. Ik heb alles uitgevoerd zoals afgesproken.

Om 10.30 uur bij Braille verder geoefend met de braille leesregel. In het weekend heb ik me aardig laten overtuigen dat een ‘Iphone’ mij meer te bieden heeft dan een smartphone met ‘Android’. Vind het moeilijk om toe te geven, maar het is wel zo. Dat houdt dan in dat ik voor de leesregel met een andere tabel moet gaan werken. Zolang ik nog niet ben overgestapt houden we het bij de Amerikaanse tabel.

Bij VP Training begin ik m’n draai te vinden. De oefenstof is redelijk makkelijk en de opdrachten werk ik rustig af. Ben bezig met tabinstellingen. Na de lunchpauze de eerste 40 minuten van de VP Training lekker zitten kletsen. We hebben het ook nog even gehad over de ‘Iphone’. Ben er nog niet helemaal uit wat ik nou moet doen. Daarna weer verder gegaan met de opdrachten in Word Module 3.

Om 17.00 uur bij Ergotherapie ook mijn dilemma voorgelegd. Mijn trainer bood aan om de volgende training de ‘Iphone’ met me door te nemen zodat ik de verschillen t.o.v. de smartphone kan ervaren.

We aten vanavond Rendang Smoor, Atjar Ketimoen, Nasi Koening en als toetje kregen we bananenvla met kokos. Van de ergotherapeut had ik de opdracht mee gekregen ‘blind’ aan tafel te gaan. Heb vanaf het moment dat ik ging zitten tot na het toetje m’n ogen dicht gehouden. Heerlijk ontspannen. Het opscheppen en eten ging heel goed, zonder te knoeien zelfs. Mijn tafelgenoten waren wel zo lief om de schalen vlakbij me te zetten. Ben heel tevreden over de uitvoering deze opdracht.

Na het eten gezellig een kopje koffie gedronken met Simone. We besloten een stukje te gaan wandelen. Lekker gkletst en gelachen. Even naar de kamer en daarna gezellig aan de stamtafel gezeten.

Dinsdag 16 juni 2015

Bij Groeps Dynamische Revalidatie hebben we een leuke oefening gedaan waarbij we antwoord moesten geven op diverse vragen over onze psychologe. Dit moesten we doen aan de hand van de waarnemingen die we tot nu hadden gedaan. De vragen liepen uiteen van “Van wat voor soort inrichting houd ik?”, “Wat zijn mijn hobby’s?”, “Welke sport beoefen ik?” tot “Welke tijdschriften/boeken lees ik?” en “Heb ik een man/partner of ben ik single?” We hadden 73 % van de vragen goed beantwoord. Bij Braille een flink stuk gelezen in ‘Schot in de Roos’. Daarna weer gezellig een uur Trajectbegeleiding.

Na de lunchpauze nog maar één training, Videologie; We hebben mijn kijkstrategieën onderzocht. Erg leuk om te doen en de resultaten vond ik ook erg leuk. Het lijkt erop dat ik vooral mijn geheugen gebruik om, over de tafel verspreidde, spullen blindelings te kunnen pakken. Ik grijp gewoon niet mis.

Ik had me voorgenomen te gaan hardlopen tijdens mijn vrije uren, maar heb er vanaf gezien, vanavond weer een tochtje op de tandem en ik wilde ook graag wat werk achter de PC doen. Ik ben in het studielokaal gaan zitten en heb daar op m’n gemak wat zitten werken.

Naar het avondmaal werd uit gekeken; Heerlijke preischotel met als toetje fruitcompote. Direct na het eten hadden we een ‘VIP’ bespreking. Even de puntjes op de ‘I’.

20150616_193818.jpgOm 19.00 uur was het tijd voor een tandemritje. Ik kreeg Olga als voorfietster, zij had nog geen tandemervaring, maar reed fantastisch. We zijn richting Vaassen gefietst en zijn onderweg gestopt bij ‘Kasteel Cannenburch’. Een fijne en gezellige rit. Met Olga zou ik graag met de racetandem op pad gaan. Daar moet ik wel even toestemming voor vragen.

Iets na 21.00 uur aangeschoven aan de stamtafel.

Woensdag 17 juni 2015 

Om 8.30 uur Braille; 2 bladzijden gelezen, ging heel goed. Het is niet echt een volt verhaal, maar vind het toch wel leuk. Bij Videologie dit keer mijn gevoel voor ruimte onderzocht. Ik loop behoorlijk zeker een onbekende ruimte in en vind gauw mijn weg. Bij Ergotherapie ontdekt dat de ‘Iphone’ echt veel makkelijker werkt met spraak dan de smartphone. Ga me toch maar eens verdipen in de aanschaf van een ‘Iphone’, jammer dat die krengen zo duur zijn.

Tot aan de lunchpauze een uurtje vrij. Deze gezellig met Sjaak op een bankje in de zon doorgebracht. Na de pauze Creatieve Vaardigheid in de vorm van pianoles. Daarna een uurtje met de braille leesregel. Ben een leuke tekst over vlinders aan het lezen.

20150617_172709.jpgRond 17.00 uur gingen we met een groepje naar ‘Café de Hamer’. Daniella, Joke en Nancy zijn bijna klaar met hun revalidatie en dit was hun afscheidsetentje. De sfeer zat er al snel in, dit mede door de heerlijke ‘König Ludwig Weissbier’. De ‘Hamerburger was heerlijk en het toetje was ook echt smullen.

Ik heb vanavond maar even aan de stamtafel gezeten, ik was zo moe dat ik om 21.45 uur al op m’n kamer was.

Donderdag 18 juni 2015

De psycholoog was tevreden over de uitvoer van mijn huiswerk. We hebben het verder nog gehad over wat dagelijkse dingetjes. Om 9.30 uur Creatieve Vaardigheid; Het vinden van de juiste stukjes voor mijn mozaïekproject gaat steeds beter. Het wordt al best mooi.

Bij Bewegingsagogie met Liza op de tandem naar het grote winkelcentrum geweest. Doel van de training was rust vinden tijdens het lopen en om hulp vragen. Ik werd flink uitgedaagd, maar het ging goed.

Na het middageten weer naar huis. Heb een fijne week gehad, maar ben wel moe.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *