Visio Het Loo Erf 21

Maandag 8 juni 2015

Vandaag mocht ik bij Braille kennismaken met de braille leesregel. Wat is dat leuk! Omdat ik met ‘Android’ apparaten werk heb ik gekozen voor de Amerikaanse tabel. Heb ik net alle leestekens geleerd bij het lezen, krijg ik nu weer te maken met andere tekens. Zo blijft het wel een uitdaging.

Om 11.30 uur stond mijn eerste training Verdieping en Praktijk (VP) op het rooster. Dit uur heb ik uitleg gekregen over de gang van zaken en wat ik de komende maanden ga leren. Tijdens deze VP Trainingen ga ik ook aan de slag met een braille leesregel.

Na de lunch 2 uur VP Training; Ik werd meteen in het diepe geworpen. Dingen waren anders dan verwacht en zoek het maar uit. Het is de manier om er achter te komen of je oplossingsgericht kan handelen.

Het laatste uur was bij Ergotherapie. Ik heb kennis gemaakt met de ‘Pen Friend’, een opname/afspeelapparaat in de vorm van een pen waarmee je gesproken labels kan opnemen en afluisteren. Handig!

Captains Diner klonk niet aantrekkelijk, ik ben met Irma bij Charly een patatje gaan halen. Gauw weer terug naar Het Loo Erf, want ik had om 18.30 uur met anderen afgesproken een ijsje te gaan halen bij IJssalon Brouwer. Heb gezellig met Simone aan de arm gelopen. Dat was voor mij nog even wennen, voor haar ook vermoedelijk… Het is best inspannend om iemand te begeleiden als je het zelf ook zo best niet ziet, maar wel de moeite waard.

De avond aan de stamtafel doorgebracht, het was erg gezellig.

Dinsdag 9 juni 2015

Bij Groeps Dynamische Revalidatie inzichten opgedaan hoe anderen omgaan met hun beperking. Ik prijs mezelf een gelukkig mens dat ik, op wat praktische dingen na, geen problemen heb met mijn slechtziendheid. Daarna een uur Braille en tot de lunch een gesprek bij de Trajectbegeleider.

Direct na de lunch hadden we een ‘VIP’ bespreking. De ‘VIP’ is het best bewaarde geheim van Het Loo Erf. Tenzij je echt graag wilt weten wat er tijdens zo’n tweedaagse plaatsvindt. In dat geval kan je altijd wel iemand vinden die ‘te veel’ verteld. Wij gaan met z’n negenen 2 dagen op ‘VIP’, dat is alles dat ik er over zeg…

Om 14.00 uur Videologie en dan vrij! Heb met Lieke en Janneke boodschappen gedaan voor de picknick vanavond.

20150609_194635.jpgOm 17.15 uur hadden we afgesproken om met z’n vijven te gaan picknicken in de tuin. Het was wat fris, maar het eten smaakte er niet minder om.

Om 19.00 uur zijn we een tandemtochtje naar Vaassen gaan maken. Er waren maar 2 liefhebbers vanavond. Even een heerlijk stukje gefietst.

Later op de avond nog gezellig aan de stamtafel gezeten.

Woensdag 10 juni 2015

Je hebt wel eens van die dagen dat er niets bijzonders gebeurt, dit was zo’n dag. De trainingen Braille, Videologie en Ergotherapie verliepen zoals gebruikelijk, goed. Had tussendoor een uur voor mezelf en zelfs over dat uur valt niets bijzonders te melden.

Na de pauze muziekles onder de naam Creatieve Vaardigheid en daarna een uur Braille waarbij ik weer mocht oefenen op de leesregel.

Bij het avondeten kregen we heerlijke röstie rondjes met frisse salade en een stukje vlees, volgens mij moest het doorgaan voor kip. Na het eten hebben we een tijd gezellig zitten kletsen. De avond aan de stamtafel verliep rustig, maar wel heel gezellig.

Donderdag 11 juni 2015

Bij Psychologie eens bekeken waarom ik de ‘omslag’ niet maak. Het, op Het Loo Erf, geleerde thuis inzetten lukt me niet. Voor het weekend heb ik wat huiswerk op gekregen. Minimaal 2 keer per dag mijn vloeistofniveau indicator gebruiken bij het inschenken; Zes maaltijden zo non visueel mogelijk bereiden. Minimaal 1 keer per dag ‘Jaws’ opstarten en minimaal 1 keer per dag iets met volledige aandacht doen. Nou… ben benieuwd.

Om 9.30 uur Creatieve Vaardigheid, handvaardigheid; Er zit weer schot in mijn mozaïekwerk. Het blijft een ingewikkeld project met veel grijstinten, maar het begint ergens op te lijken.

Bewegingsagogie verviel, maar heb me vermaakt bij PV waar ik een paar vragen had over eventueel laptopgebruik en gebruik van een tablet met een bluetooth toetsenbord.

Na het middageten naar huis.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *