Visio Het Loo Erf 17

Maandag 11 mei 2015

20150514_112051.jpgVanochtend om 10:30 uur begon mijn week met Braille; We hebben de flaptekst gelezen van ‘Schot in de Roos’ van Simon de Waal. We hadden nog zo gedacht geen Baantjer boek gekozen te hebben, nu blijkt de Waal de opvolger van Baantjer te zijn. Ach, het leest wel makkelijk weg.

Om 11.30 uur had ik een orthoptisch onderzoek. Tijdens de orthoptie wordt gekeken naar de samenwerking van de ogen, de oogstand en de oogbewegingen. (verslag)

Na de lunch om 14.00 uur Computertraining. De brailletrainers adviseren een account aan te maken bij ‘Aangepast Lezen’. Hier kun je braille- en luisterboeken bestellen. Bij CT vroeg de trainer of ik daar echt gebruik van wilde maken, hij had het idee dat dat niet echt iets voor mij was. Ik zei dat ik niet echt van plan was brailleboeken te gaan lezen en dat ik via Audible.com luisterboeken bestel. Ik heb hem fragmenten uit mijn online bibliotheek laten horen. De vertellers van ‘Audible’ zijn professionals, acteurs die geweldig boeiend voorlezen. Met alle respect voor de vrijwilligers die bij ‘Aangepast Lezen’ voorlezen, maar die kunnen daar niet aan tippen.

Bij Creatieve Vaardigheid de les CD van ‘Comptine d’Un Autre Été’ gekregen. Daar kan ik thuis mee aan de slag.

Bij Ergotherapie boterkoek gebakken. Het ging om het proces, niet het resultaat. Het proces was goed, later op de avond bleek dat het resultaat nogal wat te wensen over liet.

Visschnitzel, tagliatelle, courgette mix met pestosaus en Schwarzwalder kirsch vla vulden vanavond onze maag. Smaakte weer best.

Om 18.30 uur kregen we Weerbaarheid. Ik was weer behoorlijk fanatiek, De trainers noemden het iets te enthousiast. Het was maar goed dat ze een kussen hadden, anders waren ze uitgeschakeld.

Met boterkoek en koffie met Lieke buiten gezeten. Fijn dat het proces gelukt is, de boterkoek duidelijk niet. Kennis gemaakt met Jeroen, hij en 7 anderen volgen de komende 60 weken de opleiding tot sportmasseur bij Het Loo Erf. Jeroen is voorzitter van Running Blind Amsterdam, zat om over te kletsen dus.

Later aan de stamtafel heel gezellig zitten praten met Simone.

Dinsdag 12 mei 2015

Na het ontbijt was ik even bij Lieke op de kamer. Ze zei dat ze een beest op haar kamer had, die de hele nacht herrie had gemaakt. Volgens haar zat er iets zwarts in het raamkozijn. Nou en of, een joekel van een kever! Beestje zat op z’n dooie gemak dus ik dacht: “Even het raam open en ‘m d’r uit wippen”, maar zo gemakkelijk ging dat niet. Hij verzette zich hevig en verstopte zich onder het geopende raam. Na een paar spannende minuten heeft het diertje uiteindelijk vliegles gekregen.

Mijn eerste uur bracht ik door bij de psycholoog; Een fijn gesprek en weer een paar goede handvatten mee gekregen. Daar kan ik mee aan de slag. Voor degenen die het weten willen; Ik ben geen drammer, ik wil graag duidelijkheid.

Hierna een uur heerlijk zitten mozaïeken. Op deze ochtend zit Simone ook in het lokaal, altijd lachen met haar. Het uur Braille vloog om en zo ook het gesprek met de Trajectbegeleider.

Na de pauze werd ik om 14.30 uur door een vrijwilliger naar het Regionaal Centrum van Visio in Apeldoorn gebracht. Daar had ik zgn. ‘Lichtlab’. Hier wordt onderzocht onder welke lichtomstandigheden men optimaal en comfortabel ziet. Zoals verwacht voor mij niet te veel licht. Met ietwat hoofdpijn was ik rond 17.00 uur weer terug op de basis.

Na het eten, dat vanavond bestond uit gekookte aardappelen, bloemkool, bal gehakt en boerenjongens vla, heb ik met Jeroen een stukje van een hardlooproute gewandeld. Hij is deze meteen daarna gaan lopen, ik ben naar yogales gegaan. 27 juni is Running Blind dag in Amsterdam, of ik ook wil komen. Lijkt me wel leuk.

Heb me na yoga omgekleed en ben rond 21.00 uur naar beneden gegaan. Nog een heel gezellige avond gehad.

Woensdag 13 mei 2015

De dag begon met Braille; Ik was nogal afgeleid door diverse dingen die ik vandaag wilde regelen, maar waar ik nog geen zekerheid over had. Toch nog redelijk wat gelezen. Bij Videologie zijn we wat meer ingegaan op contrast zien. Bij Ergotherapie uitleg gekregen hoe ik bankbiljetten kan herkennen. En om 11.30 uur was het tijd voor ‘koor’. We zijn weer verder gegaan met het nummer ‘Calm after the Storm’, volgende week komt daar het lied ‘Alles is Liefde’ bij. Daar kunnen we ons de komende week vast op voorbereiden.

Na de lunch bij Computertraining luisterboeken gekopieerd en uitleg gekregen over het gebruik van ‘Talkback’ en ‘Google Now’ op mijn mobiel. Braille lezen ging dit uur best vlot. Bij Creatieve Vaardigheid ging het mozaïeken wat minder vlot, ik heb een moeilijk project gekozen.

Om 17.15 uur konden we aan tafel voor een pampaschijf (weet nog niet wat het was), salade, rijst, stroganoffsaus en ijs toe.

Rob en Brenda waren deze dag voor het laatst, hun revalidatie zit erop. Afscheid nemen is niet leuk, gelukkig houden we contact.

Om 18.30 uur naar huis, morgen Hemelvaartdag.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *