Visio Het Loo Erf 11

Maandag 23 maart 2015

Na een bijzonder druk, mooi en fijn weekend had ik deze dag vrij genomen van de trainingen. Rond 16.15 uur kwam ik vermoeid, maar opgewekt aan bij Het Loo Erf. Om 17.30 uur kon ik aanschuiven voor een heerlijke maaltijd; Stoofschotel, rode kool met appel en aardappelpuree, toetje vanillevla.

Vanaf 20.00 uur een uur naar een hoorspel geluisterd; ‘De Winterreis’, over het leven van Franz Schubert, zwaar stuk, vooral zwaar omdat ik een uur m’n mond moest houden… Daarna aan de stamtafel m’n avonturen kunnen vertellen over de 35 kilometer trainingsloop en het concert van ‘Train’ van gisteren.

Dinsdag 24 maart 2015

Gisteren als een blok in slaap gestort en de wekker ging veel te vroeg. Ik was behoorlijk hyper vandaag, ben er achter dat ik dat word als ik erg moe ben, maar nog even doormoet. Ik kwam erg moeilijk op gang. Pianoles en handvaardigheid gingen wel. Met lijmvingers braille lezen ging wat moeizamer, dit uur maar 2 bladzijden gelezen. Daarna een gesprek met m’n trajectbegeleider, dat is altijd wel prettig.

Na de lunch bij Videologie wat filterbrillen geprobeerd. 1% licht doorlatend, grijs/bruin glas vind ik toch wel het prettigst geloof ik. Om 15.00 uur had ik met Tjarda afgesproken voor het promotiefilmpje. Ik was enorm gespannen en veel te druk, maar bij de derde take ging het goed. Ben erg benieuwd. Daarna op m’n kamer nog even achter de PC tot aan het avondeten. We aten penne, groentenmix, zalmfilet met lekkere saus. Als toetje kregen we een stuiterkiwi, misschien dat we die volgende week kunnen eten…

Met Lieke een gezellige avondwandeling gaan maken, we hebben weer honderduit gekletst en gelachten. Daarna even gerelaxed op m’n kamer en rond 20.45 uur naar beneden gegaan. Daar was een optreden van een man die luit speelde en nog een instrument waarvan ik de naam niet weet. Klonk eigenlijk best mooi. Na afloop een heel gezellige avond aan een drukke stamtafel. Wat later op de avond een goed gesprek.

Woensdag 25 maart 2015

Veel te laat naar bed gegaan, het was na enen! En vanochtend om 6.45 uur weer hyper naast m’n bed. Computertraining ging best wel goed. Ben nog steeds met ‘Internet Explorer’ in combinatie met ‘Jaws’ bezig.

Bij Videologie zei de trainer: “Oké, ik ga je iets uitleggen over je Nystagmus”.

Nystagmus is een ingrijpende visuele beperking. Nystagmus is een aangeboren oncontroleerbare beweging van je ogen. De hersenen sturen de ogen niet goed aan. De ogen hebben moeite met focussen omdat ze continue bewegen. Er is nooit een scherp beeld. Focussen of proberen te focussen is enorm vermoeiend. Er zijn verschillende factoren waardoor de nystagmus kan toenemen.
Voorbeelden hiervan zijn: Focussen, Lichthinder, Stress, Visuele inspanning, Vermoeidheid.

Bij toename van de Nystagmus zal ook het verbruik van (visuele) energie verder toenemen: hierdoor ontstaat vermoeidheid.

Of ik hier iets van merkte, was de vraag… duh! Het verklaart weer veel.

In m’n vrije uurtje een beetje gelummeld en daarna Braille. Het lezen ging heel goed, 3,5 bladzijden gelezen. Na de lunch weer een uur Computertraining met aansluitend nog een uur Braille. Nog een klein stukje gelezen en daarna wat getypt. Ook dat gaat steeds vlotter. Ik kon daarna nog een uur pianoles krijgen, maar ik was eigenlijk te moe. We hebben een beetje zitten pingelen, maar niet echt vooruitgang geboekt. Nu ben ik echt op!

20150325_203524.jpgTijdens het eten voelde ik me niet echt lekker, last van m’n maag en ik had het koud. M’n eten smaakte me niet en kreeg het met moeite op. Zuurkool, kalfslapje en als toetje caramelvla. Na het eten vertrok een groepje om te gaan bowlen, dat trok me helemaal niet, maar ben vanavond wel gaan sjoelen om wat afleiding te hebben. Daarna was het nog best gezellig aan de stamtafel.

Donderdag 26 maart 2015

Gisteravond op tijd naar bed gegaan, maar had vanochtend echt moeite om er uit te komen. Ik heb alles lekker rustig aan gedaan.

Na een uur Computertraining had ik m’n lessen ‘Internet Explorer’ en ‘Jaws’ afgerond. Ik mocht van Fokke beginnen met ‘Wild Internetten’. “Kan ik daar een boete voor krijgen?”

Vanaf 10.30 uur twee uur Bewegingsagogie. Ben met Liza Apeldoorn in gefietst. Ik had mijn stok iets te enthousiast ingeschoven en vastgedraaid, we kregen ‘m met geen mogelijkheid mee uit elkaar. Wij op zoek naar een winkel waar ze een tang hebben. Na enig zoeken, struikelde ik letterlijk ‘Scheer en Foppen’ binnen. Het is nu dus wel duidelijk dat ik niet meer zonder die stok kan. We werden zeer vriendelijk geholpen en ik kon weer veilig op pad.

Kreeg weer wat ‘Zoek en vind’ oefeningen. Dit keer vond ik het al minder moeilijk om voorbijgangers om hulp te vragen. Nu zijn de mensen in het oosten van het land echt heel vriendelijk, vraag me af of men in Rotterdam e.o. ook zo behulpzaam is.

Ik kreeg een mooi lang koord mee om te gebruiken voor de marathon. Moet ‘m knopen en op de juiste lengte maken zodat Gerard en ik goed samen kunnen lopen.

Klaar voor deze week. Lekker naar huis, naar Moyoni!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in Koninklijke Visio met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Visio Het Loo Erf 11

  1. christine@123vitaal.nl schreef:

    Lieverd wat schrijf jij begrijpelijk xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *