Vrolijk weerzien

Zaterdag 3 november had Loyd na 3 jaar en 9 maanden een vrolijk weerzien met het Puppy Pleeggezin van KNGF Geleidehonden waar hij zo’n 16 maanden zijn basistraining heeft gehad. Om 11.00 uur hadden we afgesproken in Kijkduin. We hadden geluk met het weer, de zon scheen, heerlijk strandweer!

Toen het gezin aan kwam lopen was er bij Loyd wel blijk van herkenning, maar vooral voor de hond die ze bij zich hadden. Gambler kwam tijdens het verblijf van Loyd als huishond bij het gezin. We zijn maar meteen het strand opgelopen, want de honden wilden uiteraard lekker spelen. Wat een plezier hadden die twee, ze kregen er geen genoeg van. Grotendeels vanaf de arm van z’n baasjes keek geleidehond in opleiding Sjimmie toe hoe zijn grote voorbeelden aan het spelen waren. Het ging er soms best ruig aan toe, het zand vloog ons zo nu en dan om de oren.

Wat een feest was het voor het pleeggezin Loyd weer te zien, maar ook voor ons was de kennismaking met de mensen die Loyd zo geweldig hebben opgevoed heel bijzonder. Ze vonden dat Loyd helemaal zichzelf is gebleven, hij is wel een echte kerel geworden.

Na een heerlijke wandeling hebben we gezellig geluncht bij Grand-Café Restaurant LTT, bakken met water en honden koekjes stonden al klaar bij onze gereserveerde tafel. Wat een welkom! Geweldig om met elkaar herinneringen aan Loyd te delen, na deze kennismaking zal dat hopelijk vaker gebeuren. Tijdens de lunch lagen de honden gezellig, moe en voldaan onder tafel, Sjimmie lag lekker te slapen, deze pup heeft vandaag veel indrukken opgedaan en kan weer een socialisatietraining afvinken.

Vlak voor het vertrek vanaf de parkeerplaats sprong Loyd maar meteen in de auto van het gezin, hij vond het nog geen tijd voor afscheid. Loyd was als pup nogal bang voor koeien, om die reden hadden ze een knuffel van een koe voor hem mee genomen. Aarzelend nam hij het aan. Eenmaal thuis nam hij de de knuffel vanuit de auto zo mee z’n mand in. Daar heeft hij voor eens en voor altijd z’n wraak op het koevolk genomen.

Wat een heerlijke middag!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *