Oogcafé Middelharnis

Aanvankelijk dacht ik dat de reis naar Middelharnis een hele onderneming zou zijn, maar dat viel reuze mee. Door de voorjaarsvakantie was het zowel in de bus als op de weg heerlijk rustig waardoor we 25 minuten eerder aankwamen bij de afgesproken plek. Loyd en ik hadden wel zin in een wandelingetje in het Middelharnisse. Loyd heeft z’n neus flink de kost gegeven en zodoende heeft hij heel wat lokaal hondennieuws opgesnoven en vele berichtjes achter gelaten.

Iets over 9 uur werden we bij de afgesproken bushalte opgepikt door deelnemers aan de bijeenkomst waar we naar toe op weg waren. In Wijkcentrum Middelharnis verzamelden zo’n 18 belangstellenden zich voor een bijeenkomst van Oogcafé Middelharnis. Het ‘Oogcafé’is een initiatief voor mensen met een visuele beperking of daar mee te maken hebben om ervaringen en kennis uit te wisselen. Er zijn in steeds meer steden Oogcafes te vinden, deze worden ondersteund door de Oogvereniging. Dit Oogcafé is in 2018 opgericht door Leo Wessel, hij coördineert samen met Anneke de tweewekelijkse bijeenkomsten en activiteiten. Vandaag, 28 februari was ik als spreker namens KNGF Geleidehonden te gast.

Leuk detail; In maart 2017 heb ik Leo ontmoet bij de KNGF Geleidehondenstand op de ZieZo Beurs in Utrecht. Hij ws toen revalidant van Visio Het Loo Erf en wilde een geleidehond aanvragen. Ik was de maand ervoor aangenomen als ambassadeur. We hadden toen een leuk gesprek dat we beiden nog goed kunnen herinneren. Inmiddels heeft hij zijn geleidehond Zinan aan zijn zijde. Hoe gaaf dat uitgerekend Loyd en ik te gast waren in ‘zijn’ Oogcafé.

Over het algemeen maak ik bij een lezing gebruik van een PowerPoint presentatie om mijn verhaal over KNGF Geleidehonden visueel te ondersteunen. Zonder deze leidraad is afdwalen een risico en dat gebeurde met regelmaat, maar dat maakte het naar mijn mening juist zo leuk. De vragen waren leuk en divers, ook heel anders dan bijvoorbeeld bij scholen of ouderen. Het werd een heel gezellige ochtend waar ook andere geleidehondenbazen hun ervaring konden delen.

In de pauze ging ‘de pot’ rond voor een bijdrage voor KNGF Geleidehonden, wat een opbrengst! Geweldig bedankt! Loyd en ik werden na afloop verwend met een doos bonbons een groot buffelhuid bot en snacks… de bonbons voor mij 🙂

De reis naar huis verliep net als in de ochtend rustig en voorspoedig. Wat een leuke ochtend! Hopelijk mag ik hier nog eens terugkomen.

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden, Oogvereniging met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *