Kick off MTG2018

Femke Halsema, Esther Vergeer en Gerard de Nooij gaven vandaag het startsein voor de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2018. Zij roepen iedereen op om te beoordelen in hoeverre hun gemeente toegankelijk is voor mensen met een beperking via www.mtg2018.nl.

De aftrap van de verkiezing vond plaats in Madurodam. Voor de gelegenheid werd de miniatuurstad van het Haagse themapark toegankelijk gemaakt voor mensen met een handicap. De Alkmaarse kaasmarkt werd voorzien van een blindengeleidepad en een Amsterdams grachtenpand van een rolstoellift. ‘Een mooie stap op weg naar een toegankelijk Nederland’, aldus Femke Halsema, voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Ik was vandaag als ambassadeur van KNGF Geleidehonden aanwezig samen met Daniella van Gennep, hoofd Campus. Na het officiële gedeelte zijn we Madurodam gaan verkennen. Nog even een drankje en dan er vandoor dachten we…

Of ik even tijd had om een quote in te spreken? Tuurlijk!

“Ik voel me vrij als ik me overal zo zelfstandig mogelijk kan bewegen, bij voorkeur met mijn geleidehond Loyd. Hoe vrij beweeg jij?”

Daarna benaderd door BNN/VARA om wat te zeggen voor het consumentenprogramma “KASSA”. (Fragment)

Toen men mij vanuit KNGF Geleidehonden benaderde werd mij gezegd dat ik alleen maar aanwezig hoefde te zijn, het is tenslotte mijn eerste klus als ambassadeur. Nou, ik heb het gevoel dat ik al aardig in ´het diepe´ ben geweest. Leuke ervaring!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *