IMC Weekendschool

Op zondag 11 maart mocht ik als ambassadeur van KNGF Geleidehonden een gastles verzorgen voor IMC Weekendschool Amsterdam Zuid Oost op het ROC MBO College.
Bij IMC Weekendschool krijgen leerlingen van 10 tot 15 jaar drie jaar op zondag les van bevlogen vakprofessionals die over hun beroepen vertellen. Zo geven ze leerlingen op plekken waar dit het hardst nodig is de bagage mee op weloverwogen keuzes te maken over hun toekomst. Naast beroepen willen zij de leerlingen ook in contact brengen met werelden die ze nog niet kennen en nieuwe dingen laten proberen.

Een 10-tal 3de jaars leerlingen hadden zich aangemeld voor de gastles van KNGF Geleidehonden. Wat een leuke klas, geïnteresseerd en nieuwsgierig. In een aantal blokken heb ik verteld over de opleiding van de diverse honden en over mijn ervaringen met Loyd. Tussendoor heb ik de klas laten zien en beleven hoe je met een taststok langs allerlei obstakels kan komen en meteen daarna laten zien hoe prettig het is om om obstakels heen begeleid te worden. Een stuk prettiger vond de geblinddoekte vrijwilligster. Dapper hoe ze dit allemaal over zich heen liet komen. Er was tussen mijn verhaal door alle ruimte voor vragen en die waren er! Veel, heel divers en leuk.

In de korte pauze kwamen een aantal leerlingen uit een andere klas even buurten. Ze hadden volop vragen en wilden uiteraard ook Loyd even aaien. Ze bedankten me beleefd en gingen weer. Geweldig die interesse!

Doel van de les is bewustwording. Op de vraag wat ze van de les hadden opgestoken vertelde een meisje dat ze had geleerd waarom de hond niet geaaid mag worden als deze aan het werk is; dat je in het verkeer hoort te stoppen voor iemand die met een witte stok aangeeft te willen oversteken; dat hulp aanbieden op prijs gesteld wordt. De docenten concludeerden hieruit dat het verhaal duidelijk is overgekomen.

Toen de les was afgerond en ik iedereen heb mogen bedanken voor de aandacht kreeg ik van alle leerlingen een hand en bedankje. Ik ben echt onder de indruk van de nieuwsgierigheid, aandacht en beleefdheid op deze weekendschool.

Na afloop kreeg ik uit het gesprek met de docenten Daantje en Lucas mee dat de leerlingen zeer geïnteresseerd waren en dat enkelen die zich vaak afzijdig hielden nu zelfs vragen stelden. Een mooi compliment!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *