Gastles ‘Zicht op anders kijken’

Ook wel eens prettig, een ambassadeursopdracht vlakbij huis. Donderdagochtend 8 maart ontmoette Loyd en ik op station Rotterdam Blaak Kim en Sofie, assistent docenten van de Hogeschool Rotterdam, zij begeleidde ons van het station naar school, locatie Rochussenstraat. Ik was als gastdocent uitgenodigd bij het keuzevak ‘zicht op anders kijken’. 22 leerlingen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar waren aanwezig.

De les was van 8.30 tot 10.10 uur, wel 100 minuten! Ik was niet helemaal zeker hoe deze te vullen. Achteraf gezien ging dat best aardig. Ik heb uitgebreid verhaal kunnen doen bij een PowerPoint presentatie over de carrière van een geleidehond van pup tot pensioen en mijn eigen ervaringen met Loyd. Daarnaast kwamen de diverse geleidehonden die we bieden aan bod. En ook KNGF Campus, fondsenwerving en uiteraard was er ruimte voor vragen. Hier waren er niet veel van. Volgens de assistent docenten omdat het verhaal behoorlijk duidelijk was.

Bij het keuzevak ‘Zicht op anders kijken’ wordt naar diverse aspecten van een visuele beperking gekeken. De leerlingen waren dan ook geïnteresseerd in uitleg over het gebruik van diverse hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden en in bijv. de verschillende tast- en herkenningsstokken.

Er was nog tijd over voor de bedrijfsvideo van KNGF Geleidehonden waar één en ander nog even kort aan bod kwam. Hierna werd de les afgerond en werden Loyd en ik weer begeleid naar station Rotterdam Blaak.

Een enorm leuke ervaring!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *