Gastles Stephanusschool

Woensdag 13 maart waren Loyd en ik aanwezig bij de Stephanusschool in Rotterdam. De gastles over KNGF Geleidehonden was een onderdeel van het dierenproject op deze school. Door deelname aan een kleurwedstrijd waren ruim 20 kinderen, variërend in leeftijd van 5 tot 12 jaar, uitgenodigd om deze les bij te wonen.

Loyd en ik vertrokken vanochtend met de trein richting Rotterdam CS, dat doen we vaker, niet zo spannend meer. Wat wel spannend was, in de spits met de metro die we nooit eerder genomen hebben naar een voor ons onbekend station en dan lopend naar de Stephanusschool. Met vragen… zoeken… vragen… kwamen we uiteindelijk keurig op tijd op onze bestemming. We werden hartelijk ontvangen door meester Thijs van groep 5, hij is tevens de organisator van het dierenproject. Rond 9.00 uur waren we in het klaslokaal en kwamen de kinderen van de diverse groepen binnen. Nadat Loyd even geaaid was en iedereen een plekje had gevonden konden we beginnen.

Aan de hand van een PowerPoint presentatie op het digibord vertelt over de puppy’s die worden geboren, over het Puppy Pleeggezin en de school en kennel bij KNGF Geleidehonden. Ach, wat zijn die puppy’s toch schattig! Er waren veel en leuke vragen vanuit de klas. Daarna verteld hoe Loyd en ik bij elkaar zijn gekomen, hoe we leerden samenwerken en hoe we nu samen alles doen.

Na een uur rustig zitten werd het voor, vooral de jongere kinderen, lastig om de aandacht er bij te houden. Even tijd om lekker met Loyd te knuffelen en, voor wie wilde, te ervaren hoe het is met een taststok te lopen. Er was nog wat tijd voor vragen, een veel gestelde was of en wanneer de hond bijt, gelukkig kon ik iedereen gerust stellen dat geleidehonden dat niet doen.

Vanuit een lokaal aan de overkant van het plein hadden de leerlingen van groep 4 ons gade geslagen. De juf kwam vragen of de groep even kennis mocht komen maken met de hond, natuurlijk! Loyd liet zich door de vele handjes uitgebreid aaien, wat is die hond toch lief en rustig! Ook de wat bangere kinderen hebben uiteindelijk een aai gewaagd en zijn weer een positieve ervaring rijker.

Rond 10.15 uur hebben we de les afgerond, nog snel een paar aaien, tijd voor het speelkwartier.

Voor Loyd en mij tijd om rustig de route huiswaarts te plannen. De regen en wind waren niet echt vriendelijk, de mensen die ons hielpen het juiste perron voor de metro te vinden gelukkig wel. De reis verliep verder rustig en snel.

Wat een leuke ochtend!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *