Ambassadeursdag KNGF Geleidehonden

Om 8.00 uur vertrokken we richting Putten alwaar KNGF Geleidehonden in het Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer haar jaarlijkse ambassadeursdag hield. We werden ontvangen met een heerlijke bak koffie, leuk om enkele bekenden weer te zien.

Er waren 12 workshops om uit te kiezen, er waren vijf blokken, waarvan één bestemd voor een wandeling bij het Veluwemeer.

Rond 10.15 uur was het tijd voor de eerste workshop; Voor ons ‘Pleeggezinnen’. Hier ging instructeur Danielle de Jonge in op vragen die ambassadeurs hebben over hoe de training van de pups verloopt in het puppypleeggezin. In het pleeggezin leren de pups zindelijkheid, socialisatie en krijgen zij een basistraining. Hierna mogen de pups als ze door de dierenarts gezond zijn verklaard na 14 à 18 maanden naar school in Amstelveen.

De volgende workshop werd gegeven door Hoofd van KNGF Campus, Daniëlla van Gennep, zij vertelde over innovaties en ontwikkelingen binnen KNGF Geleidehonden. Zo werken zij momenteel samen met het VU Amsterdam zodat detectiehonden in de toekomst vroegtijdig darmkanker kunnen opspeuren. Ook is er contact met het Diabetesfonds over eventuele inzet van honden. Ook proberen ze onze belangen te behartigen bij o.a. autoproducenten die te stille elektrische auto’s maken. Verder vroeg Daniëlla ons om input en had ze voor ons wat vragen om over na te denken.

Het was inmiddels 12.00 uur, tijd voor een heerlijke lunch en een luchtje scheppen. Loyd was tijdens de workshops heel rustig, hij wilde nu wel even uit.

Onze 3de workshop was Hoe zet je sociale media in als ambassadeur van KNGF Geleidehonden’. Online medewerkers Fleur Hendriks en Talitha Forrer vertelden ons het gebruik van vooral Facebook, Twitter en Instagram. Over het bereik van sociale media en hoe deze in te zetten voor bijv. werving, informatie enz.

Rond 13.30 uur was het tijd voor de wandeling. Een lekker stukje langs het strand, de honden konden even helemaal uit hun dak en dat gingen ze. Op de terugweg kwam Loyd in botsing met een andere flinke hond en bezeerde zich behoorlijk. Schrikken en de lieverd liep even mank, maar het bleek gelukkig niet ernstig. Na een wandeling van ca. 2 km. waren we weer terug bij het hotel. Loyd werd nog even nagekeken, maar hij liep weer goed. Een dagje wat rustiger en dan kan ‘ie er wel weer tegenaan. Hij was het sneller vergeten dan wij.

De vermoeidheid was bij mens en hond al een beetje te merken. Tijdens de laatste workshop lagen er al een paar languit, de honden dan hè. Wij hadden de workshop ‘Hersenwerk voor honden’ gegeven door coach en trainer Marleen van Baal. Leuke ontspannende spelletjes voor de hond. Loyd had er nog wel zin in! Hij was vooral gek op een bad-eendje, die mocht ‘ie houden.

Iets na 16.00 uur werd de dag afgesloten met een drankje en een borrelhapje. Bij vertrek kregen we een leuk tasje met spulletjes en lekkernijen voor de hond en onszelf.

Een leerzame, leuke en gezellige dag!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in KNGF Geleidehonden met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Ambassadeursdag KNGF Geleidehonden

  1. Pascal schreef:

    Wat een topper ook die loyd
    En de rest ook hoor
    Leuke dag. En leerzaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *