NN Running Day

Vandaag nam ik samen met mijn begeleider Gerard en een 10 tal atleten uit Loopgroep E deel aan de NN Running Day. Onze trainer Bert had een mooie route van 10,55 km. uitgezet zodat we deel konden nemen aan de virtuele AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam.

Met een app op je telefoon werd er afgeteld tot de start, Lee Towers zong ‘You’ll Never Walk Alone’ en voor ons, in Wave 3, klonk om 10.00 uur het kanon als startschot.

Via de app werden aanmoedigingen, leuke weetjes over Rotterdam en de Marathon en muziek afgewisseld met je tijd, positie en waar je tijdens de werkelijke race had gelopen. Bert fietste de hele route met ons mee, na ca. 3 km. kwamen er flesje water te voorschijn uit de fietstas, heel welkom!

Een heel leuk initiatief, want het was toch wel op z’n zachtst gezegd ‘erg jammer’ dat vanwege het coronavirus de Marathon van Rotterdam niet doorging. Ik zou deze 40ste editie, mijn 3de marathon lopen op 5 april 2020. Nu konden we er toch nog een beetje aan meedoen. Gelukkig wel een kortere afstand, want zo goed getraind als ik was begin dit jaar, zo ongetraind stond ik aan de start van deze loop. Overigens wel in het originele marathonshirt van de 40ste editie.

In de afgelopen 7 weken had ik maar 7 keer getraind, een weekje vakantie en daarna wat pechgevalletjes waardoor trainen niet kon. Gelukkig vorige week zondag wel een 10,25 km. testloopje kunnen doen en dat viel mee.

De wetenschap dat ik 10 km. in een ruk kan uitlopen gaf zelfvertrouwen. Gerard en ik begonnen naar mijn gevoel iets te hard. Vooral de aanmoedigingen en de muziek via de app gaven je een beetje vleugels. Gelukkig bleef dat gevoel tijdens de hele loop, er was steeds weer een moment dat je werd aangemoedigd het vol te houden, dat je goed bezig bent… Terwijl wij langs de prachtige ‘Oude Maas’ liepen werden we door de app welkom geheten in het ‘Kralingse Bos’, Na iets meer dan 7 km. kregen we te horen dat de rust voorbij was,. “Welkom terug in de binnenstad van Rotterdam!” Geweldig leuk zo’n virtuele race! We liepen in een leuk groepje, helaas moest ik hen de laatste kilometer laten gaan, ik was nog niet toe aan de versnelling die werd ingezet. Op de ‘Blaak’, de hoek om naar de ‘Coolsingel’ en dan: “Gefeliciteerd! Je bent gefinisht!”

We finishten in 1:04:03, gemiddeld 6’06″/km. Zo, daar ben ik echt heel tevreden mee! En de zin in hardlopen en trainen is ook weer in één klap terug, heerlijk!

Echt super! Bert, bedankt voor het uitzetten van de leuke route. Medelopers, bedankt voor de gezellige ochtend, Pascal, bedankt voor de support en Gerard bedankt voor de fantastische begeleiding!

Over Esther

Met een visuele uitdaging op zoek naar de mogelijkheden zoveel mogelijk uit het leven te halen. Vrijwilligerswerk en lekker sporten geven structuur en voldoening. Dankbaar voor mijn lieve man, huisdieren en dierbaren geniet ik volop van het leven!
Dit bericht is geplaatst in C.A.V. Energie, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *